Υλικά:

2 φλιτζάνια γάλα
6 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι χοντρό
50 γραμμάρια βούτυρο (μαλακωμένο)
5 αυγά
300 γραμμάρια φέτα (τριμμένη)
300 γραμμάρια κασέρι (τριμμένο)
Μαύρο πιπέρι (κατά βούληση)
Επιπλέον τριμμένο κασέρι για πασπάλισμα
Βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση:

Προετοιμασία της κρέμας:

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα.
Αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει και να σχηματιστεί μια πυκνή κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εντελώς.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρύα κρέμα σιμιγδαλιού στα αυγά και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Τέλος, ενσωματώνουμε την τριμμένη φέτα, το τριμμένο κασέρι και το μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε απαλά για να μην σπάσουν τα αυγά.

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί διαμέτρου 28 εκ.
Αδειάζουμε το μείγμα της κασερόπιτας στο ταψί και απλώνουμε το με ένα κουτάλι.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με άφθονο τριμμένο κασέρι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Ψήνουμε την κασερόπιτα για περίπου 50 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να είναι σταθερή η γέμιση.
Σημείωση: Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο. Ελέγχουμε την κασερόπιτα με ένα ξύλινο σουβλάκι. Αν βγει καθαρό, σημαίνει ότι είναι έτοιμη.

Η Εκτέλεση της συνταγής είναι της κας Ελινα Σκλαβου

Προηγούμενο άρθροΚις Λορέν Πατάτας
Επόμενο άρθροΜια κλασική μακαρούνα, όπως παλιά