Σήμερα θα φτιάξουμε έναν πραγματικά ξεχωριστό μεζέ, κάτι που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι: τις Κροκέτες Πατάτας με Μοτσαρέλα και Αμύγδαλο! Είναι τραγανές απ’ έξω και γεμάτες με λιωμένο τυρί και αρωματικό πουρέ πατάτας από μέσα. Εγώ τις φτιάχνω συχνά και είναι πάντα ανάρπαστες, ειδικά όταν θέλω να εντυπωσιάσω!

Υλικά 

3 μεγάλες πατάτες (περίπου 700 γραμμάρια), βρασμένες, ξεφλουδισμένες.
Σκόνη σκόρδου, πιπέρι, μαϊντανό, αλάτι, για γεύση.
1 αυγό
250g φρέσκια μοτσαρέλα + Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό.
1-1 / 2 φλιτζάνια φλύδες αμυγδάλου, τριμμένες λίγο με το χέρι.
1 φλιτζάνι ριζάλευρο / απλό αλεύρι + νερό ανάλογα με τις ανάγκες.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε πατάτες, σκόνη σκόρδου, πιπέρι, μαϊντανό, αλάτι και τα λιώνουμε
σε πουρέ όλα μαζί.
Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε να απορροφηθεί.
Προσθέτουμε λίγο αλεύρι εάν ο πουρές είναι πολύ μαλακός.

Κόβουμε την μοτσαρέλα σε κομμάτια την αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και αποξηραμένο μαϊντανό και τα ανακατεύουμε.
Πασπαλίζουμε με ΛΙΓΟ μίγμα (ριζάλευρο + απλό αλεύρι) για να απορροφήσει τα υγρά
Σε ένα μπολ ρίξτε μια κούπα ριζαλευρο + απλο αλεύρι και νερό όσο χρειάζεστε για να γίνει χυλός.
Παίρνουμε μία μικρή ποσότητα πουρε πατάτας βάζουμε μέσα την μοτσαρέλα την κλείνουμε σε μπάλα και την βουτάμε στον χυλό και στο τριμμένο αμύγδαλο ή σε φρυγανιά.

Βάζουμε όλες τις μπάλες στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα εως όλη την νυχτα.

Βάλτε μπόλικο λάδι στο τηγάνι να κάψει σε υψηλή φωτιά και τηγανίστε τις μπάλες
μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανές.
Προσοχή το τυρί θα χυθεί εαν τις τηγανίζετε πολύ ώρα

Βγάζετε σε μια χαρτοπετσέτα αφήνετε να κρυώσουν λίγο και τσακιστέ τες

Tips για τις Τέλειες Κροκέτες Πατάτας με Μοτσαρέλα και Αμύγδαλο

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι Κροκέτες Πατάτας με Μοτσαρέλα και Αμύγδαλο σας απίθανες! Βράστε τις πατάτες με τη φλούδα τους για να μη “νερώσουν”. Όταν τις λιώσετε, βεβαιωθείτε ότι ο πουρές είναι όσο το δυνατόν πιο σφιχτός. Αν δεν έχετε φλύδες αμυγδάλου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψιλοτριμμένη φρυγανιά ή ακόμα και κορν φλέικς τριμμένα για έξτρα τραγανότητα. Μην παραλείψετε το βήμα της ψύξης, είναι κρίσιμο για να μη διαλυθούν οι κροκέτες στο τηγάνι. Το λάδι πρέπει να είναι πραγματικά καυτό για να γίνουν τραγανές και να μη ρουφήξουν πολύ λάδι.

Καλη Επιτυχία

Subscribe to recipe’s youtube Channel here