Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!

Αυτές οι κροκέτες στραπατσάδας! Είναι τόσο νόστιμες και τόσο εύκολες που τις φτιάχνω συνέχεια, ειδικά όταν έχω κόσμο στο σπίτι ή θέλω κάτι γρήγορο και λαχταριστό. Είναι ένα πιάτο που πάντα εξαφανίζεται από το τραπέζι!

Κροκέτες Στραπατσάδας

Πιάτο με χρυσαφένιες, τηγανητές κροκέτες στραπατσάδας με μαρούλι

Φτιάξτε τις πιο νόστιμες κροκέτες στραπατσάδας, μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ορεκτικό ή συνοδευτικό. Ιδανικές για κάθε τραπέζι!

Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes

Ingredients

για τις λαχταριστές Κροκέτες Στραπατσάδας

  • 2 ντομάτες, χωρίς σπόρια και φλούδες, κομμένες σε καρέ
  • 1 αυγό
  • 150 γρ. φέτα
  • 2 κρεμμύδια, τριμμένα
  • 2-3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο λάδι
  • Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • Προαιρετικά Πιπεριά, κομμένη σε καρέ

Instructions

  1. Είναι τόσο απλό! Σε ένα μπολ, βάζω τις κομμένες ντομάτες, το αυγό, τη φέτα που την έχω τρίψει με τα χέρια μου (όπως οι παλιές νοικοκυρές!), τα τριμμένα κρεμμύδια και τη φρυγανιά. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη πιπεριά ψιλοκομμένη, δίνει μια ωραία γεύση. Ρίχνω λίγο αλάτι και πιπέρι, και ελάχιστο λάδι. Ανακατεύω όλα τα υλικά με ένα κουτάλι ή και με τα χέρια μου, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, σαν πηχτός χυλός. Αυτό είναι όλο για τη βάση της κροκέτας στραπατσάδας!
  2. Στη συνέχεια, βάζω αρκετό σπορέλαιο σε ένα τηγάνι και το αφήνω να ζεσταθεί καλά. Μόλις κάψει το λάδι, παίρνω κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνω στο τηγάνι, φτιάχνοντας μικρές κροκέτες. Τις τηγανίζω μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το περιττό λάδι και είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε! Είναι τόσο νόστιμες και ζουμερές!

Η Συνταγή είναι της κας Χρυσούλα Καλλωνη

Notes

💡 Tips για τέλειες Κροκέτες Στραπατσάδας

  • Για να γίνουν οι κροκέτες στραπατσάδας πιο τραγανές εξωτερικά, μπορείτε να προσθέσετε λίγο παραπάνω φρυγανιά στο μείγμα, αν σας φανεί πολύ υγρό.
  • Μην παραλείψετε να στραγγίξετε καλά τις ντομάτες αφού τις κόψετε, για να μην βγάλει το μείγμα πολλά υγρά.
  • Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο για περισσότερο άρωμα!

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή