Οι Κυπριακοί κεφτέδες γνωστοί για την αφράτη και ζουμερή τους υφή, που την οφείλουν στην προσθήκη της τριμμένης πατάτας. Είναι ιδανικοί για ένα κυριακάτικο τραπέζι ή για ένα γρήγορο και χορταστικό γεύμα για όλη την οικογένεια. Εγώ τους φτιάχνω οβάλ και λίγο μεγαλούτσικους, όπως ακριβώς τους προτιμούν στην Κύπρο.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Κυπριακοί Κεφτέδες

Επειδή αγαπάμε πολύ την κουζίνα της Κύπρου, σήμερα θα φτιάξουμε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της: τους Κυπριακούς κεφτέδες. Είναι κεφτέδες λίγο διαφορετικοί από τους δικούς μας, με τριμμένη πατάτα, μπόλικο δυόσμο και μια πινελιά κανέλας που τους κάνει απλά ακαταμάχητους.
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτούς τους υπέροχους κεφτέδες, θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό Κιμάς ανάμεικτος (μοσχαρίσιος-χοιρινός)
- 2 μεσαίες Πατάτες (τριμμένες στον ψιλό τρίφτη και καλά στραγγισμένες)
- 1 μεγάλο Κρεμμύδι (τριμμένο)
- 1-2 Αυγά
- 3 φέτες Ψωμί (μουλιασμένο σε γάλα και καλά στραγγισμένο)
- 2 κ.σ. Ξύδι
- 1/2 ματσάκι Φρέσκος δυόσμος (ψιλοκομμένος)
- 1/2 ματσάκι Φρέσκος μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
- Αλάτι (κατά βούληση)
- Πιπέρι (κατά βούληση)
- 1/2 κ.γ. Κανέλα
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτούς τους νόστιμους κεφτέδες.
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζω όλα τα υλικά, δηλαδή τον κιμά, τις στραγγισμένες πατάτες, το κρεμμύδι, τα αυγά, το στραγγισμένο ψωμί, το ξύδι, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το αλάτι, το πιπέρι και την κανέλα.
Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί με τα χέρια μου μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο για μισή ώρα. Στη συνέχεια, πλάθω οβάλ και λίγο μεγαλούτσικα κεφτεδάκια.
Ζεσταίνω το ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζω τους κεφτέδες μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα από όλες τις πλευρές.
Η Συνταγή είναι της κας Χρυσούλα Καλλωνη και η φωτό της κας Ελενη Νιοκκα
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι Κυπριακοί κεφτέδες σας ακόμα πιο επιτυχημένοι:
- Πατάτα: Η τριμμένη πατάτα είναι το μυστικό για την αφράτη υφή. Είναι πολύ σημαντικό όμως να την στραγγίξετε καλά πριν την προσθέσετε στον κιμά.
- Μυρωδικά: Ο δυόσμος και ο μαϊντανός είναι απαραίτητα για την αυθεντική γεύση. Μη φοβηθείτε να βάλετε αρκετά, δίνουν απίστευτο άρωμα.
- Ξύδι: Το ξύδι βοηθάει να "σπάσει" τον κιμά και να γίνει πιο αφράτος. Μην το παραλείψετε.
- Τηγάνισμα: Το λάδι πρέπει να είναι καυτό, αλλά όχι να καπνίζει, για να τηγανιστούν σωστά οι κεφτέδες χωρίς να καούν εξωτερικά και να μείνουν άψητοι εσωτερικά.