Mια υπέροχη λεμονόπιτα με σιμιγδάλι, ένα γλυκό τόσο ζουμερό και αρωματικό που θα σας κλέψει την καρδιά. Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στον συνδυασμό του σιμιγδαλιού με το γιαούρτι, που δίνει μια απίστευτα αφράτη υφή. Με το σωστό σιρόπι, θα έχετε ένα σιροπιαστό γλυκό που θα γίνεται ανάρπαστο σε κάθε τραπέζι.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Λεμονόπιτα με σιμιγδάλι
Φτιάξε την πιο ζουμερή και αρωματική λεμονόπιτα με σιμιγδάλι ακολουθώντας αυτή τη συνταγή. Με βελούδινη υφή και απίθανο σιρόπι, θα γίνει το αγαπημένο σου γλυκό!
Ingredients
- Για το γλυκό μας, θα χρειαστούμε:
Για το γλυκό:
- 3 αυγά
- 3/4 κούπας ζάχαρη
- 1 κούπα ηλιέλαιο
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1/2 κούπα αλεύρι φαρίνα
- 2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 1 βανίλια
- 1/4 κούπας χυμό λεμόνι
Για το σιρόπι:
- 2 κούπες νερό
- 1/2 κούπα χυμό λεμόνι
- 2 1/2 κούπες ζάχαρη
- 1 φλούδα λεμόνι
Instructions
Προετοιμασία Γλυκού
Αρχικά, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λάδι,το γιούρτι, το ξύσμα, τη βανίλια και τον χυμό, συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο ακόμη. Τέλος, ενσωματώνουμε το σιμιγδάλι εναλλάξ με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Ψήσιμο
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C με αέρα, μέχρι το γλυκό να αποκτήσει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
Σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό, τον χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού για περίπου 10 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη για να κρυώσει εντελώς.
Σιρόπιασμα
Μόλις το γλυκό βγει από τον φούρνο και είναι ακόμα ζεστό, το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
H συνταγή είναι της κας ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ Αλεξάνδρα Κυριάκη
Χρήσιμα Tips για τη Λεμονόπιτα
- Το σιμιγδάλι: Η χρήση χοντρού σιμιγδαλιού δίνει στο γλυκό την κλασική, πλούσια υφή της λεμονόπιτας.
- Η σωστή θερμοκρασία: Το μυστικό για να απορροφηθεί τέλεια το σιρόπι και να μην “λασπώσει” το γλυκό είναι το σιρόπι να είναι κρύο και το γλυκό ζεστό.
- Το ψήσιμο: Το γλυκό είναι έτοιμο όταν ροδίσει η επιφάνειά του. Μπορείς να το ελέγξεις τρυπώντας το με μια οδοντογλυφίδα.








