Η Λεμονόπιτα “12 κουταλιές” είναι ένα υπέροχο επιδόρπιο που θα σας εντυπωσιάσει με την απλότητα της. Το μυστικό της βρίσκεται στις σταθερές αναλογίες των υλικών, όπου όλα μετρώνται με μία κοινή κουταλιά της σούπας. Είναι μία συνταγή που ακόμα και οι πιο αρχάριες νοικοκυρές μπορούν να φτιάξουν με μεγάλη επιτυχία. Εγώ την φτιάχνω ακόμα και όταν έχω καλεσμένους και θέλω να τους εντυπωσιάσω με κάτι σπιτικό και μυρωδάτο.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Λεμονόπιτα "12 κουταλιές"

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα από τα πιο εύκολα και νόστιμα γλυκά που έχω δοκιμάσει: τη Λεμονόπιτα "12 κουταλιές"! Αυτή η συνταγή είναι τόσο απλή που είναι αδύνατο να την ξεχάσετε. Το αποτέλεσμα είναι μία λεμονόπιτα αφράτη και μαλακή, με έντονη τη γεύση και το άρωμα του φρέσκου λεμονιού. Εγώ τη φτιάχνω συχνά γιατί είναι γρήγορη και δεν χρειάζεται καν μίξερ ή ζυγαριά!

Prep Time 15 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 55 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη Λεμονόπιτα "12 κουταλιές" θα χρειαστούμε:

  • 3 Αυγά
  • 12 κ.σ. Ζάχαρη
  • Μια πρέζα Αλάτι
  • 12 κ.σ. Γάλα
  • 12 κ.σ. Ηλιέλαιο
  • 12 κ.σ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
  • Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη Λεμονόπιτα "12 κουταλιές":

Προετοιμάζω το μείγμα:

  1. Ξεκινάω ανακατεύοντας τα αυγά με τη ζάχαρη και μία πρέζα αλάτι.
  2. Τα χτυπάω καλά με ένα σύρμα (δεν χρειάζεται μίξερ!) μέχρι να αφρατέψουν ελαφρά και να αποκτήσουν λίγο όγκο.

Προσθέτω τα υγρά:

  1. Προσθέτω στο μείγμα το γάλα και το ηλιέλαιο.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτω τον χυμό και το ξύσμα από το φρέσκο λεμόνι, για να δώσουν το μοναδικό τους άρωμα.

Ολοκληρώνω το μείγμα:

  1. Κοσκινίζω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτω στο μείγμα μου.
  2. Ζυμώνω τη ζύμη προσεκτικά με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να μην υπάρχουν καθόλου σβώλοι.

Ψήνω την λεμονόπιτα:

  1. Αδειάζω το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ (π.χ. στρογγυλή 22-24 εκ.) που έχω λαδώσει και αλευρώσει.
  2. Έχω προθερμάνει τον φούρνο μου στους 180°C.
  3. Ψήνω τη Λεμονόπιτα "12 κουταλιές" για περίπου 40 λεπτά. Για να ελέγξω αν είναι έτοιμη, βυθίζω ένα μαχαίρι στο κέντρο της και αν βγει καθαρό, τότε είναι ψημένη.

Σερβίρω:

  1. Αφήνω την πίτα να κρυώσει λίγο πριν την κόψω σε κομμάτια. Αν θέλω, μπορώ να την πασπαλίσω με λίγη ζάχαρη άχνη ή να φτιάξω ένα απλό γλάσο λεμονιού.

Notes

Tips για την Τέλεια Λεμονόπιτα "12 κουταλιές"

  • Μέτρημα: Χρησιμοποιήστε την ίδια κουταλιά της σούπας για όλα τα υλικά. Έτσι, οι αναλογίες θα είναι τέλειες κάθε φορά.
  • Αφρατέψτε τα αυγά: Αν και η συνταγή δεν απαιτεί μίξερ, το καλό χτύπημα των αυγών με το σύρμα είναι το κλειδί για την αφράτη υφή.
  • Προσθέστε τα στερεά υλικά τελευταία: Βάλτε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ στο τέλος και ανακατέψτε απαλά, για να μην χάσετε τον αέρα που έχετε προσθέσει στα αυγά.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή