Κεικ με κακάο και γιαούρτι

Υλικά

αλεύρι – 400 g
βούτυρο – 130 g
καστανή ζάχαρη – 200 g
μπέικιν πάουντερ – 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο.
αυγό – 3 τεμ.
γιαούρτι – 150 ml
κακάο – 40 g
νερό – 90 g

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο, προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά.
Βήμα 2
Προοσθέτουμε λίγο από το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε ξανά και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Χωρίστε το 1/3 μέρος σε ένα ξεχωριστό μπολ.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε το κακάο με το νερό και προσθέτουμε στο 1/3 της ζύμης. Ανακατέψτε τα πάντα καλά.

Βήμα 4
Αλείφουμε τη φόρμα με βούτυρο και ρίχνουμε 1/3 από τη λευκή ζύμη, στη συνέχεια ρίχνουμε προσεκτικά τη σκούρα και καλύψουμε τα πάντα με το άλλο 1/3 λευκής ζύμη.
Βήμα 5
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 45-55 λεπτά.
Βήμα 6
Εάν θέλουμε διακοσμούμε με άχνη ζάχαρη και κομματάκια σοκολάτας.


Απολαύστε το με το καφέ ή το τσάι σας!

Προηγούμενο άρθροΤραγανά κουλούρια καρύδας
Επόμενο άρθροΓιαουρτοψωμάκια με φέτα…στο πιτς φιτίλι