Το Λικέρ Πεπόνι είναι ένα ποτό που εγώ αγαπώ ιδιαίτερα, γιατί μου θυμίζει καλοκαίρι και έχει απίστευτα φρέσκια γεύση, χωρίς να είναι πολύ βαρύ. Είναι πανεύκολο, με απλά υλικά, και το κυριότερο, δεν χρειάζεται να περιμένετε για να το απολαύσετε. Ένα λικεράκι χάρμα, ό,τι πρέπει για τις καλεσμένες σας!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Λικέρ Πεπόνι

Ποτήρια με Λικέρ Πεπόνι, έτοιμα για σερβίρισμα, με έντονο κίτρινο χρώμα και παγάκια

Σήμερα θα σας κεράσω ένα υπέροχο Λικέρ Πεπόνι, που είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι, αλλά και για να κεράσετε τις φίλες σας τον χειμώνα. Τώρα που τα πεπόνια είναι στην αφθονία τους, ώριμα και πολύ γλυκά, είναι η ευκαιρία να φτιάξετε ένα λικεράκι που είναι πανεύκολο, με πολύ λίγα υλικά, και το κυριότερο, μπορείτε να το πιείτε αμέσως μόλις το τελειώσετε.

Prep Time 20 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 5 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτό το δροσερό λικέρ, θα χρειαστούμε:

  • 800 γρ. Σάρκα πεπονιού (καθαρό βάρος)
  • 300 ml Νερό
  • 120 γρ. Ζάχαρη
  • 360 ml Βότκα ή τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο) 40%
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • 1 κομμάτι φλούδα από λεμόνι (προαιρετικά)

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το εύκολο και νόστιμο ποτό.

Ετοιμάζω το σιρόπι.

Βάζω σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη μαζί με το νερό και το αφήνω να πάρει μία βράση για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, το αφήνω να κρυώσει. Εγώ το αφήνω να φτάσει σε θερμοκρασία γύρω στους 45 με 50°C.

Στο μεταξύ, κόβω το πεπόνι, αφαιρώ τους σπόρους και ζυγίζω τη σάρκα του. Θα πρέπει να είναι 800 γρ. καθαρό βάρος.Προσθέτω τον πελτό του πεπονιού σε ένα μπλέντερ μαζί με τη βότκα και τον χυμό από μισό λεμόνι. Χτυπάω το μείγμα μέχρι να πολτοποιηθεί εντελώς.

Έπειτα, προσθέτω το χλιαρό σιρόπι και ανακατεύω καλά.Περνάω το μείγμα από διπλό τούλι ή τουλπάνι για να το στραγγίσω καλά. Το μόνο που απομένει είναι να το αφήσω να παγώσει. Μπορείτε να το δοκιμάσετε σε αυτό το σημείο και αν το θέλετε πιο γλυκό, απλά προσθέτετε επιπλέον σιρόπι. Σερβίρετε το λικέρ παγωμένο, προσθέτοντας και ένα κομμάτι φλούδα από λεμόνι στο μπουκάλι, αν θέλετε.

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Λικέρ Πεπόνι σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Το πεπόνι: Προτιμήστε πεπόνι με έντονη κίτρινη σάρκα για να δώσει ωραίο χρώμα στο λικέρ.
  • Το αλκοόλ: Χρησιμοποιήστε μια καλής ποιότητας βότκα ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο για να αναδείξετε τη γεύση του πεπονιού.
  • Η γεύση: Μην παραλείψετε να προσθέσετε τον χυμό λεμονιού, γιατί εξισορροπεί τη γλύκα του πεπονιού.
  • Η διατήρηση: Διατηρείτε το λικέρ στο ψυγείο για πολύ καιρό. Με αυτές τις αναλογίες, η περιεκτικότητα σε αλκοόλ είναι περίπου 12,1%.
  • Σερβίρισμα: Σερβίρετέ το σε ποτηράκια λικέρ, παγωμένο, για να απολαύσετε στο έπακρο τη δροσερή του γεύση.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή