Υλικά:

240 ml ζεστό νερό
60 ml ηλιέλαιο
150 γρ. ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
180 γρ. αλεύρι
30 γρ. κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 χούφτα σοκολατένιες σταγόνες

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ζεστό νερό, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και το αλάτι με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.

Προσθέτουμε τα ξηρά υλικά στο μείγμα με τα υγρά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Αλευρώνουμε ελαφρά τις σοκολατένιες σταγόνες και τις προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 χάρτινες θήκες για cupcakes ή muffins. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο ενός κέικ.
Απολαμβάνουμε! Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν ελαφρά πριν τα σερβίρουμε.

Συμβουλές:

Βεβαιωθείτε ότι το νερό είναι ζεστό, αλλά όχι βραστό.
Μην ανακατεύετε υπερβολικά το μείγμα μετά την προσθήκη του αλευριού, για να μην γίνουν τα κέικ σκληρά.
Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο σας. Ελέγχετε τα κέικ μετά από 12 λεπτά.
Μπορείτε να διακοσμήσετε τα κέικ με λιωμένη σοκολάτα, ζάχαρη άχνη ή ό,τι άλλο σας αρέσει!

μάφινς σοκολάτας
μάφινς σοκολάτας

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

ΠΗΓΗ: Milena Bagaliyska

Προηγούμενο άρθροΚέικ με Σοκολάτα και Γιαούρτι
Επόμενο άρθροΡεβιθόπιτα