Υλικά:

5 φύλλα κρούστας
4 αυγά
1 φλιτζάνι καλαμποκελαιο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κάψουλα βανίλιας
2 κουταλιές γλυκού Μπενίν
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστο
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι 🍊

για σιρόπι:
Μισό φλιτζάνι νερό
2 φλυτζάνια ζάχαρη
Ένα και μισό φλιτζάνι πορτοκαλοζουμο
1 ξυλάκι κανέλας
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι 🍊

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα φύλλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 100 βαθμούς για μια ώρα ανακατεύοντας κατά διαστήματα να ξεραθούν καλά..
Βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν

Όταν κρυώσουν τα τρίβουμε με τα χέρια σε πολύ ψιλά κομματάκια…
Αυτό μπορούμε να το κάνουμε και από την προηγούμενη….
Βάζουμε στον κάδο τα αυγά την ζάχαρη το λάδι και τη βανίλια
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα δέκα λεπτά
Έχει σημασία να χτυπηθούν καλάθι…
Ανακατεύουμε στο γιαούρτι το μπεκιν και το αφήνουμε στην άκρη 3 λεπτά…
Ανακατεύουμε με προσοχή το γιαούρτι στο μίγμα απαλά
Προσθέτουμε τα φύλλα και το ξύσμα
λίγα λίγα…

Λαδωνουμε ένα ταψακι και βάζουμε μέσα το μείγμα
Αφήνουμε να ξεκουραστεί πέντε λεπτά..
Σε προθερμασμενο αφούρνο στους 180 βαθμούς ψήνουμε
35-40 λεπτά στις αντιστάσεις..
Όταν ψηθεί μισή ώρα βάζουμε νά βράσει το σιρόπι ( επτά λεπτά)
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί πέντε λεπτά
Τρυπάμε την επιφάνεια με ένα καλαμάκι σε πολλά σημεία και ρίχνουμε το σιρόπι κουταλιά κουταλιά
Αφήνουμε να σταθεί δύο ώρες και μετά το τρώμε… είναι πιο ωραίο κρύο από το ψυγείο…

Καλή επιτυχία!!!!

H Συνταγή είναι της κας Χρυσουλα Βιερου