Το Καρυδόπιτα χωρίς γλουτένη είναι η τέλεια επιλογή για όσους αναζητούν ένα γλυκό με έντονη γεύση ξηρών καρπών, χωρίς να περιέχει ζάχαρη και αλεύρι σίτου. Είναι τόσο απλό στην παρασκευή που εγώ το φτιάχνω κυριολεκτικά σε λίγα λεπτά και το αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Καρυδόπιτα χωρίς γλουτένη

Καρυδόπιτα χωρίς γλουτένη

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή για ένα υπέροχο και εύκολο γλυκό, η Καρυδόπιτα χωρίς γλουτένη. Είναι ένα γλυκό με τραγανή βάση και πλούσια γέμιση από καρύδια, που εγώ το φτιάχνω όταν θέλω κάτι γρήγορο και υγιεινό για τον καφέ μου. Η γεύση του είναι πλούσια και σίγουρα θα το λατρέψετε!

Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes

Ingredients

  • Για να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο κέικ, θα χρειαστούμε:

Για τη βάση (Κρούστα):

  • 240 γρ. Αλεύρι αμυγδάλου ή γ.ο.χ
  • 60 ml Σπορέλαιο
  • 60 ml Σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης
  • 1 κ.σ. Εκχύλισμα βανίλιας

Για τη γέμιση:

  • 50 γρ. Καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. Φυτικό βούτυρο (λιωμένο)
  • 60 ml Σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ.γ. Εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 2 Αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 116 γρ. Καρύδια

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το νόστιμο κέικ.

για τη βάση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι , το σπορέλαιο, το σιρόπι σφενδάμου και τη βανίλια, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και το ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες του.

για τη γέμιση
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα αυγά, την καστανή ζάχαρη, το λιωμένο φυτικό βούτυρο, το σιρόπι σφενδάμου και το εκχύλισμα αμυγδάλου, και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα, ενσωματώνουμε τα καρύδια. Μεταφέρουμε τη γέμιση στο ταψί πάνω από την ψημένη βάση και ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Ολοκλήρωση του γλυκού
Αφήνουμε το κέικ να καθίσει στο ταψί για 20 λεπτά για να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί πριν το κόψουμε. Στη συνέχεια, το σερβίρουμε και το απολαμβάνουμε.

Η Συνταγή είναι της κας Loredana Balanga

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Κέικ με Αμύγδαλα και Καρύδια σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Αυγά: Χρησιμοποιήστε αυγά σε θερμοκρασία δωματίου για να αναμειχθούν καλύτερα με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ψήσιμο: Μην παραψήσετε τη βάση, απλά θέλουμε να ροδίσει στις άκρες.
  • Κοπή: Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε. Έτσι, θα σφίξει η γέμιση και θα κόβεται πιο εύκολα σε ομοιόμορφα κομμάτια.
  • Γεύση: Μπορείτε να προσθέσετε και λίγη κανέλα ή μοσχοκάρυδο στη γέμιση για έξτρα άρωμα.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή