Κέικ Αφράτα με βάση μαρμελάδας

Για την ζύμη
Πρώτα: Κάντε τη ζύμη για τη βάση των μίνι κέικ.

Συστατικά:

150 γραμμάρια απλό αλεύρι συν επιπλέον για το ζύμωμα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 μικρό φρέσκο ​​αυγό, χτυπημένο
90 γραμμάρια βούτυρο, σε κύβους συν επιπλέον για λίπανση
12 κουταλιές μαρμελάδας επιλογης σας (για να χρησιμοποιηθεί για την γέμιση μεταξύ της ζύμης και του πάνω στρώματος)

Μέθοδος:

Βάλτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε έναν μπλέντερ και χτυπήστε σε μια λεπτή υφή σαν ψίχουλα.
Προσθέστε το αυγό και χτυπήστε για να ανακατέψετε, μην την παραχτυπήσετε γιατί η ζύμη θα είναι σκληρή και βαριά.
Βάλτε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε ελαφρά.
Ανοίξτε τη ζύμη και χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό κοπίδι, κοψτε σε 12 κυκλικά σχήματα για να ταιριάξουν μέσα στα κουπάκια.
Βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα σε κάθε κουπάκι με την ζύμης.


Τοποθετήστε το δίσκο με τα κουπάκια στο ψυγείο για να κρυώσει για 10 έως 15 λεπτά, ενώ φτιάχνετε το πάνω στρώμα του κείκ.

Για το πάνω στρώμα
Δεύτερον: Κάντε το μείγμα για το επάνω μέρος αυτών των υπέροχων κέικ μαρμελάδας.
Συστατικά:
100 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
100 γραμμάρια ψιλή ζάχαρη, κοσκινισμένη
100 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, σε κύβους, σε θερμοκρασία δωματίου
2 φρέσκα αυγά, καλά χτυπημένα, σε θερμοκρασία δωματίου

Μέθοδος:

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε την ζάχαρη και το βούτυρο μαζί μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε λίγο από το χτυπημένο αυγό και ανακατέψτε, ακολουθούμενο από λίγο αλεύρι και ανακατέψτε.
Συνεχίστε να προσθέτετε το αυγό και το αλεύρι εναλλάξ, ανακατεύοντας καλά για να σχηματίσουν ένα λείο μείγμα.
Πάρτε το δίσκο με τα muffins (χρησιμοποιώ ένα κανονικό δίσκο αντικολλητικών muffins.)
Βάλτε σε κάθε θήκη muffins μια κουταλιά του μίγματος για το πάνω στρώμα.


Τοποθετήστε σε ένα προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε σε θερμοκρασία 200ºC για 20 έως 25 λεπτά μέχρι να το πάνω στρώμα να φουσκώσει και να πάρει ένα υπέροχο χρυσό χρώμα και η ζύμη απο κάτω να είναι ψημένη το ίδιο χρυσό χρώμα με το πάνω στρώμα.
Αφήστε να κρυώσει λίγο πριν αφαιρέσετε προσεκτικά για να κρυώσουν εντελώς.
Φυσικά, μπορείτε να τα φάτε αμέσως, με προσοχή καθώς θα είναι πολύ ζεστό.

ΠΗΓΗ: delishably.com

Προηγούμενο άρθροΗ Καρυδόπιτα όπως δεν έχετε φτιάξει ποτέ
Επόμενο άρθροΥπέροχα τσουρεκάκια βήμα βήμα