Τα τσουρεκάκια μας με πορτοκάλι και μαχλέπι

Υλικά

2 φακελακια μαγια
2 αυγα
Μισο λιτρο χλιαρο γαλα
1 κουπα σπορελαιο
1 κουπα ζαχαρη
1 πρέζα αλάτι
Χυμο απο μισο πορτοκαλι
1 κουταλακι του γλυκου μαχλεπι και κουκαλε
1 κιλο και κατι αλευρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το προζύμι διαλύοντας σε ένα μπολ τη μαγιά στο χλιαρό γάλα μαζί με μία κουταλιά ζάχαρης και τέσσερις κουταλιές αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρις ότου έχουμε ένα ωραίο χυλό. Έπειτα σκεπάζουμε το μπολ μας και το αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά να φουσκώσει ο χυλός.

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το λαδι, τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το μαχλέπι και το αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά και έπειτα προσθέτουμε το προζύμι. Ανακατεύουμε και πάλι και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, πλάθοντας ταυτόχρονα με το χέρι.

Μόλις έχουμε μία ωραία ζύμη, τη λαδώνουμε ελαφρώς και την βάζουμε μέσα σ’ένα μεγάλο μπωλ.
Σκεπάζουμε κι αφήνουμε στην άκρη για μία ώρα περίπου, μέχρις ότου διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Έπειτα την ξεφουσκώνουμε απαλά και την χωρίζουμε σε ίσα μέρα τα οποία πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε τα τσουρεκάκια μας.
Τοποθετούμε την ζύμη σε ταψί καλυμμένο με λαδόχαρτο και αφήνουμε και πάλι σκεπασμένα για 20 λεπτά.

Τα αλείφουμε με αβγό και τα διακοσμούμε με φιλέ αμυγδάλου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC και ψήνουμε μέχρι τα τσουρέκια μας να ροδίσουν, για 30 λεπτά περίπου. 

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΦανταστικό σοκολατένιο μπισκοτογλυκό
Επόμενο άρθροΚουλουράκια Λαδιού (Νηστίσιμα)