Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Οι Μίνι Πίτσες Αφράτες είναι η τέλεια λύση όταν θέλουμε κάτι γρήγορο, χορταστικό και πεντανόστιμο! Με βάση τη σφολιάτα και υλικά που έχουμε συνήθως στο ψυγείο, γίνονται σε ελάχιστο χρόνο και είναι ιδανικές για παιδικά πάρτι, μπουφέδες ή απλά ένα γρήγορο βραδινό. Εγώ τις απολαμβάνω κάθε φορά που τις φτιάχνω!
Μίνι Πίτσες Αφράτες
Ψάχνετε για ένα εύκολο, γρήγορο και απίστευτα νόστιμο σνακ ή ορεκτικό; Οι Μίνι Πίτσες Αφράτες είναι η ιδανική επιλογή! Με φύλλο σφολιάτας που γίνεται τραγανό εξωτερικά και αφράτο εσωτερικά, και μια πλούσια γέμιση, είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Εγώ τις φτιάχνω συνέχεια, ειδικά όταν έχω απρόσμενους καλεσμένους!
Ingredients
- Για να φτιάξουμε αυτές τις λαχταριστές Μίνι Πίτσες Αφράτες θα χρειαστούμε:
- 300 γρ. Σφολιάτα (χωρίς μαγιά)
- 150-200 γρ. Ντοματίνια (cherry tomatoes)
- 100 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
- 100-150 γρ. Σκληρό τυρί (τριμμένο, π.χ. γραβιέρα, κεφαλοτύρι)
- 3 Σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 2 κ.σ. Χυμός λεμονιού
- 2 κ.σ. Μαγιονέζα (αντί για μαγιονέζα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικό γιαούρτι για πιο ελαφριά εκδοχή)
- 1 κ.σ. Κέτσαπ
- 1 κ.σ. Μουστάρδα
- 1-2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- Αποξηραμένος βασιλικός (κατά βούληση)
- Μείγμα μυρωδικών (π.χ. ρίγανη, θυμάρι, βασιλικός - κατά βούληση)
- Αλάτι (κατά βούληση)
Instructions
- Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτές τις πανεύκολες Μίνι Πίτσες Αφράτες:
- Προετοιμάζω τη σφολιάτα:
Ανοίγω τη σφολιάτα σε έναν ίσιο πάγκο.
Κόβω τη σφολιάτα σε ορθογώνια κομμάτια, όλα στο ίδιο μέγεθος, και τα τοποθετώ σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ή πασπαλισμένο με λίγο αλεύρι. - Ετοιμάζω τη σάλτσα:
Σε ένα μπολ, ανακατεύω καλά τη μαγιονέζα (ή το γιαούρτι), το κέτσαπ, τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού.
Προσθέτω τον αποξηραμένο βασιλικό και το μείγμα ελληνικών μυρωδικών και ανακατεύω ξανά. - Συναρμολογώ τις πίτσες:
Απλώνω μία στρώση από τον έτοιμο σάλτσα πάνω σε κάθε κομμάτι σφολιάτας.
Κόβω τα ντοματίνια σε φέτες ή δίχως και τις ελιές στη μέση.
Τοποθετώ τα ντοματίνια και τις ελιές πάνω σε κάθε κομμάτι ζύμης. - Ολοκληρώνω τη γέμιση:
Ραντίζω κάθε πίτσα με λίγο ελαιόλαδο.
Πασπαλίζω με το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Τέλος, προσθέτω το τριμμένο σκληρό τυρί. Αν χρειάζεται, προσθέτω και λίγο αλάτι. - Ψήνω τις πίτσες:
Βάζω το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και ψήνω για περίπου 25 λεπτά, ή μέχρι η σφολιάτα να ροδίσει και το τυρί να λιώσει και να πάρει χρώμα.
Σερβίρω αμέσως τις Μίνι Πίτσες Αφράτες όσο είναι ακόμα ζεστές και τραγανές!
Notes
Tips για τις Τέλειες Μίνι Πίτσες Αφράτες
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι Μίνι Πίτσες Αφράτες σας τέλειες! Για ακόμα πιο αφράτη σφολιάτα, βεβαιωθείτε ότι είναι κρύα όταν τη δουλεύετε. Αν δεν έχετε ντοματίνια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονική ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια ή ακόμα και λίγη έτοιμη σάλτσα ντομάτας για πίτσα. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά της αρεσκείας σας, όπως φέτες σαλάμι, μπέικον, πιπεριές ή μανιτάρια. Μην παραφορτώσετε τις πίτσες με υλικά, γιατί μπορεί να μην ψηθούν ομοιόμορφα ή να βγάλουν πολλά υγρά. Το "μείγμα ελληνικών μυρωδικών" μπορεί να περιλαμβάνει ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό, δεντρολίβανο ή όποια άλλα ελληνικά μυρωδικά σας αρέσουν!