Η Μακαρονόπιτα  αποτελείται από στρώσεις ζυμαρικών, τυριού μπορείτε και κιμά, ψημένα μέχρι να ροδίσει η κρούστα. Είναι μια νόστιμη και χορταστική επιλογή για κάθε περίσταση, ιδανική για οικογενειακά γεύματα, τραπέζια με φίλους ή ακόμα και για ένα ελαφρύ μεσημεριανό.

Υλικά

500 γρ. ζυμαρικά
1 λίτρο γάλα
4 αυγά
130 γρ. βούτυρο λιωμένο
150 γρ. τυρί φέτα
20 γρ. αλεύρι σίτου
2 κ.σ. φρυγανιά

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια 10 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό.Σ ένα μπολ σπάμε τα 3 από τα 4 αυγά ολόκληρα και απ το 4ο βάζουμε μόνο το ασπράδι,τα αλατίζουμε και χτυπάμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενσωματωθεί.

Ρίχνουμε το γάλα ανακατεύουμε και στην συνέχεια βάζουμε μέσα τα βρασμένα μακαρόνια.Προσθέτουμε 2 κουταλιές απ το βούτυρο,λίγο γάλα και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε τον πάτο ενός πυρέξ με το υπόλοιπο βούτυρο πασπαλίζουμε με την φρυγανιά και αδειάζουμε τα μακαρόνια.Ρίχνουμε από πάνω την φέτα σε κομματάκια.

Χτυπάμε τον κρόκο που κρατήσαμε και το ρίχνουμε και αυτό στην επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους στους 200°C για μία ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Βγάζουμε απ τον φούρνο, αφήνουμε λίγο να σταθεί, κόβουμε μερίδες και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!!!

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μακαρονόπιτα

Μακαρονοπιτα

Υλικά

Απ’ το μισό κιλό μακαρόνια Νο 6 βράζουμε τα μισά όχι πολυ βρασμένα
Μισό λίτρο γάλα φρέσκο
200 γρ φέτα τριμμένη
3 αυγά και τον ένα κρόκο τον κρατάμε για την επάλειψη
1 ποτηράκι ελαιόλαδο και έξτρα για την επάλειψη των φύλλων
Λίγο αλάτι αν είναι αλμυρη η φέτα μη βάζετε πολύ
Λίγο πιπέρι
Λίγο κουρκουμά

Για τα φύλλα
Μισό κιλό αλεύρι μαλακό και έξτρα για το άνοιγμα των φύλλων
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Λίγο ξύδι
1 ποτήρι χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε μπωλ τα υλικά της γέμισης και τα βάζουμε στην άκρη
Σε ταψακι ρίχνουμε το αλεύρι και τα άλλα υλικά της ζύμης και ζυμωνουμε να γίνει μια μαλακή ζύμη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά
Κόβουμε 4 μπαλάκια απ’ τη ζύμη μας τα δύο μεγαλύτερα για από κάτω και ανοίγουμε δύο φύλλα μεγάλα να προεξέχουν απ’ το ταψί μας… λαδωνουμε ένα ταψί αυτό της κουζίνας το μεγάλο και απλώνουμε τα δύο φύλλα λαδωνοντας τα και απλώνουμε τη γέμιση διαδοχικά… κατόπιν βάζουμε και τα άλλα δύο λαδωμένα γυρίζουμε τα προεξέχοντα αλλειφουμε με τον κρόκο ραντίζουμε με λίγο νεράκι που έχουμε ξεπλύνει το μπωλ της γέμισης ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 β για μια ώρα περίπου ανάλογα το φούρνο

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ:Aristea Mpesiri

Προηγούμενο άρθροΤυρόψωμο για όλες τις ώρες: Χορταστικό και γευστικό!
Επόμενο άρθροΝόστιμα και αφράτα κεφτεδάκια: Η τέλεια συνταγή