ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

900 gr άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
2 μεγάλα κίτρινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια νερό
1 κούπα ζωμό βοδινού ή νερό
2 κονσέρβες σάλτσα ντομάτας
2 κονσεβες ντομάτες κονκασέ
1 κουταλιά της σούπας ιταλικό καρύκευμα *
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
3 φύλλα δάφνης
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 φλιτζάνια κοφτό μακαρόνι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο τυρί τσένταρ ή παρμεζάνα

ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε μία κατσαρόλα, σοτάρετε το κιμά σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία, μέχρι να μην είναι ροζ. Σπάστε το κιμά ενω σοτάρετε και βγάλτε με το κουτάλι το λίπος.
Προσθέστε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και σοτάρετε μέχρι να είναι τρυφερά περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε 2 φλιτζάνια νερό και ένα φλιτζάνι ζωμό, μαζί με τη σάλτσα ντομάτας,
τις ντομάτες κονκασε, το σκόρδο, την δάφνη, και τα καρυκεύματα. Ανακατέψτε καλά. Τοποθετήστε ένα καπάκι στην κατσαρόλα και αφήστε το να μαγειρευτεί για 20 έως 25 λεπτά.

Προσθέστε τα κοφτό μακαρόνι, ανακατεύετε καλά, βάλτε το καπάκι στην κατσαρόλα και σιγοβράστε μέχρι το ζυμαρικό να είναι al dente, περίπου 4-5 λεπτά.
Τα ζυμαρικά θα μαγειρευτουύ λίγο ακόμη όταν βγούν από την φωτιά. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Προσέξτε να μην μαγειρέψετε τα ζυμαρικά σας πάρα πολύ ωρα, γιατί θα λασπώσει!
Αφαιρέστε από τη φωτιά, αφαιρέστε τα φύλλα δάφνης.

Σερβίρετε ζεστά και από πάνω τρίψτε τυρί τσένταρ ή παρμεζάνα.

 

ΠΗΓΗ: dearcrissy.com

* Σπιτικό Ιταλικό Καρύκευμα

Υλικά
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο βασιλικό
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο δεντρολίβανο
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο φασκόμηλο
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα φύλλα μαϊντανού
Διαδικασία
Σε ένα μικρό μούλτι (διαβολάκι) βάζουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να
πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Το βάζουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και το φυλάμε σε δροσερό και σκοτεινό
μέρος.

Προηγούμενο άρθροΜελαχρινή με Κρέμα ή Πουτίγκα!
Επόμενο άρθροΠατατοσολάτα…με τα όλα της