Mακαρονόπιτα! Είναι η λύση όταν θέλεις κάτι νόστιμο, χορταστικό και γρήγορο, χωρίς να μπλέξεις με φύλλα και ανοίγματα. Είναι μια “φαγητάρα” που αρέσει σε όλους και γίνεται στο πι και φι!
H συνταγή είναι της κας Μαρία Κάζδαγλη
Υλικά
500 γρ ζυμαρικά για παστίτσιο
1 λίτρο γάλα
4 αβγά
αλάτι πιπέρι
400 γρ φέτα
100 γρ μυζήθρα
Ταψί 40
Εκτέλεση:
Βράζω τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, αλλά προσέχω να τα βράσω 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Θέλουμε να είναι λίγο αλ τέντε, γιατί θα ψηθούν και στο φούρνο.
Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνω καλά, τα κρυώνω λίγο και τα περιχύνω με ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Τα βάζω στην άκρη.
Παίρνω το μεγάλο ταψί μου, το νούμερο 40. Το λαδώνω ελαφρώς, αν δεν είναι αντικολλητικό. Αν είναι, δεν χρειάζεται λάδι.
Ρίχνω τα βρασμένα ζυμαρικά στο ταψί και τα στρώνω ομοιόμορφα. Το αφήνω στην άκρη.
Σε μια μεγάλη λεκανίτσα, ρίχνω το 1 λίτρο γάλα, τα 4 αυγά, λίγο αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάω με τον αυγοδάρτη να ενωθούν καλά.
Προσθέτω τη θρυμματισμένη φέτα και τη θρυμματισμένη μυζήθρα (ή τα τυριά που έχω διαλέξει). Ανακατεύω όλα τα υλικά να ενωθούν.
Παίρνω το ταψί με τα μακαρόνια και περιχύνω με το μείγμα του γάλακτος και των τυριών, φροντίζοντας να πάει παντού.
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς, στον αέρα.
Βάζω το ταψί στο φούρνο και ψήνω για περίπου 25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια και να πήξει η μακαρονόπιτα. Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο σας.
Μόλις βγει από το φούρνο, την αφήνω να σταθεί για 5-10 λεπτά πριν την κόψω σε κομμάτια και τη σερβίρω. Έτσι, θα κόβεται πιο εύκολα και δεν θα διαλυθεί.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!