Ποιος να το ‘λεγε ότι αυτά τα “μαυρούτσικα” κρύβουν μια τέτοια έκπληξη; Ήμουν σίγουρος πως ήταν συκωτάκια λαδορίγανη! Αλλά τι λάθος που έκανα! Μανιτάρια λαδορίγανη, βουτηγμένα στο πιο νόστιμο λαδάκι και με φρέσκο ψωμάκι δίπλα… Τι ευλογία!”

Υλικά:

Μανιτάρια φρέσκα (άσπρα και καφέ)
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Λεμόνι
Ρίγανη
Ψωμί (προαιρετικά, για βούτηγμα)

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε καλά τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα. Αποφεύγουμε να τα πλύνουμε με νερό, καθώς απορροφούν νερό
και χάνουν τη γεύση τους.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε κομμάτια του μεγέθους που επιθυμούμε.

Σοτάρισμα:

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε αρκετό ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να χάνουν τα υγρά τους.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Αφήνουμε τα μανιτάρια να σιγομαγειρεύονται στο λάδι τους για αρκετή ώρα, μέχρι να μελώσουν και να αποκτήσουν ένα έντονο άρωμα.

Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού σύμφωνα με το γούστο μας.
Αφού σβήσουμε τη φωτιά, πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Σερβίρουμε ζεστά τα μανιτάρια, συνοδεύοντάς τα με φρέσκο ψωμί για να βουτάμε στο λαδάκι τους.

Η Συνταγή/φωτό είναι της κας Vas Kas

Προηγούμενο άρθροΠρασόπιτα σε ρολό
Επόμενο άρθροΠατατούλες όπως τις έφτιαχνε η Γιαγιά