Μαριναρισμένο Χοιρινό μπουτι με πατάτες

Υλικά

2 1/2-3 κιλά μπούτι χοιρινό, ψαχνό κρέας, χωρίς κόκκαλο

 

για την Μαρινάδα
1 μπύρα,
1 κσ σάλτσα σόγιας,
1 κσ κέτσαπ,
κόκκινη πιπεριά,
1/2 κγ μαύρο πιπέρι,
κύμινο,
χυμο 2 λεμονιων,
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,
2-3 φύλλα δάφνη.

5-6 μανιτάρια

Εκτέλεση

Χοιρινό μπουτι είναι αρκετα λιπαρό. Φτιάχνει πολύ ωραία ψητά μπιφτέκια, αλλά αποφάσισα να το ψήσω ολόκληρο.
Πρώτα έκανα ένα κόψιμο σε πολλά σημεία και από στις δύο πλευρές και μετά το έβαλα σε μια μαρινάδα από μπύρα, σάλτσα σόγιας, κέτσαπ, κόκκινη πιπεριά, μαύρο πιπέρι, κύμινο, λεμόνι,  κρεμμύδι, 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, δάφνη.
Το άφησα έτσι, γυρίζοντάς το μερικές φορές, για περίπου 5 ώρες.
Το έβαλα να ψηθεί περιχύνοντάς το με μαρινάδα και πρόσθεσα λίγο νερό, όταν ψήθηκε το γύρισα και το ξαναέψησα, μετά έβαλα κομμένες πατάτες και το σκέπασα με αλουμινόχαρτο, το έψησα για 1 1/2 ώρα στους 150 βαθμούς.
Ξεσκέπασα, πασπαλίζω με ψιλοκομμένα μανιτάρια και έψησα για λίγο ακόμη.
Σέρβιρα με πατάτες φούρνου. Και με το υπέροχο και νόστιμο πολύσπορο ψωμί

Μια ωραία μερα να εχετε

Προηγούμενο άρθροΝόστιμο πρωτοχρονιάτικο σνακ σε κοτόπουλο…
Επόμενο άρθροΧουνκιάρ μπεγιεντί…αν θέλετε να κάνετε την υπέρβαση