Μαρμάρινο Κέικ με σοκολάτα και τυρί κρέμα

Υλικα

200 γραμμάρια σοκολάτας
200 g βούτυρο
250 γραμμάρια ζάχαρης
5 αυγά
200 γραμμάρια αλεύρι
50 g κακάο
10 γρ. Μπέικιν πάουντερ
άρωμα βανίλιας

Για τυρί κρέμας:
700 γραμμάρια τυρί κρέμας
150 γραμμάρια ζάχαρης
3 αυγά
ξύσμα πορτοκαλιού
άρωμα βανίλιας

Πώς να προετοιμάσετε το Κέικ με σοκολάτα και τυρί:

Σύνθεση μαύρης σοκολάτας:
Βάζουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και τα λιώνουμε. Είτε σε μπεν μαρι, ανακατεύοντας περιστασιακα, μέχρι να μαλακώσει.
Είτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήστε στην άκρη και αφήστε το να κρυώσει.
μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος σοκολάτας έχετε και σας αρέσει. Έφτιαξα ένα μείγμα σοκολάτας: 50 g σοκολάτα γάλακτος, 100 g σοκολάτα με 52% κακάο και 50 g μαύρη σοκολάτα με 75% κακάο Χτυπήστε τα αυγά με μια πρέζα αλάτι έως ότου

διπλασιαστούν σε όγκο. Προσθέστε τη ζάχαρη και το εκχυλισμα βανίλιας και ανακατέψτε μέχρι να γίνει η σύνθεση κρεμώδης και ελαφριά στο χρώμα. Ρίξτε το μείγμα σοκολάτας με βούτυρο και ανακατέψτε απαλά μέχρι να γίνει λείο.
Ξεχωριστά, ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και μετά κοσκινίστε στη σύνθεση σοκολάτας. Ανακατέψτε ελαφρά με μια σπάτουλα, κινώντας από κάτω προς τα πάνω.

Προετοιμασία κρέμας τυριού:
Βάλτε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ και χτυπήστε με το μπλέντερ μέχρι να πάρετε μια λεπτή κρέμα.

Συναρμολόγηση:
Ρίξτε περίπου τα 2/3 της σύνθεσης μαυρης σοκολάτας σε ένα ταψί (25/35 cm) επενδεδυμένο με χαρτί ψησίματος. Απλώστε το τυρί κρέμα στην κορυφή, βάζοντας με ένα κουτάλι εδώ και εκει. Τοποθετήστε και την υπόλοιπη σύνθεση σοκολάτας πάνω από το τυρί κρέμας.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού του γλυκού, ανακατέψτε απαλά τις δύο συνθέσεις, έτσι ώστε να αποκτήσετε το μαρμάρινο αποτέλεσμα.
Βάλτε το ταψί στο φούρνο σε μέτρια φωτιά (180 βαθμούς) για περίπου 45-50 λεπτά, έως ότου το κέικ περάσει τη δοκιμή οδοντογλυφίδας.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει στο ταψί στη συνέχεια βγάλτε το στη σχάρα με το χαρτί ψησίματος και αφήστε το να κρυώσει πολύ καλά.

Αφαιρέστε το χαρτί ψησίματος πασπαλίστε με τρουφα σοκολάτας ανα θέλετε και κοψτε όπως επιθυμείτε.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια πατάτας και κολοκυθιών
Επόμενο άρθροΦωλιές Κοτόπουλου με μπεσαμέλ και τυρί