Γεια σας, σήμερα σας προσφέρουμε μια συνταγή για κουλουράκια με μέλι, που σίγουρα θα ευχαριστήσει όλη την οικογένεια. Είναι γρήγορο και εύκολο στην προετοιμασία, δοκιμάστε … ❤️

Κουλουράκια με μέλι

34-36 τεμ.

Συστατικά:

500 g κοσκινισμένου αλευριού
1 κουτ μπέικιν πάουντερ
250 g βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
130 g ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας μέλι
φλούδα 1 πορτοκαλιού ξυσμα
1 κουτ εκχύλισμα βανίλιας
2 αυγά, μεγάλα
80 ml. γάλα
1-2 αυγά για επικάλειψη

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το μέλι, το ξυσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια σε ένα μπολ.
Κτυπήστε σταδιακά με ένα μίξερ σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Σε ένα τρίτο μπολ, χτυπάμε το γάλα και τα αυγά.
Μόλις το μείγμα βουτύρου κτυπηθεί καλά, αρχίστε να προσθέτετε σε αυτό αργά, εναλλάσσοντας το αλεύρι με το μείγμα γάλακτος από τα δύο μπολ. Η διαδικασία πρέπει να τελειώσει με το μείγμα αλευριού.
Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, μεταφέρετέ την σε ένα μπολ, καλύψτε με μια πετσέτα ή πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Μετά τη παρελευση του χρόνου της ζύμης, φτιάξτε μπάλες των 25-30 g η καθεμία και σχηματίστε κουλουράκια σε σχήμα της επιλογής σας.
Τοποθετήστε κάθε κουλουράκι σε ταψί ψησίματος που έχετε προηγουμένως λαδώσει με λάδι ή βάλτε χαρτί ψησίματος.
Βουρτσίζετε κάθε κουλουράκι στην κορυφή με χτυπημένο αυγό χρησιμοποιώντας μια βούρτσα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά.
Οταν είναι έτοιμο, αφήστε τα να κρυώσουν καλά και σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθρο5 συνήθειες από τις οποίες δεν γνωρίζετε ότι κερδίζετε βάρος
Επόμενο άρθροCheesecake χωρίς ψήσιμο με βατόμουρα…επαγγελματική συνταγή μην την χάσετε