Υλικά:

12 αυγά (χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους)
12 κουταλιές σούπας ζάχαρη
12 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι
12 κουταλιές σούπας καρύδια (τριμμένα στο μπλέντερ)
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Κανέλα και γαρύφαλλο (κατά προτίμηση)
3 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
Μισό λεμόνι

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε το σιρόπι: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι. Τα βράζουμε για περίπου 5 λεπτά και μετά τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Χτυπάμε τα αυγά:
Χτυπάμε πολύ καλά τους κρόκους των αυγών με το μίξερ.
Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.

Ενώνουμε τα υλικά:
Στους χτυπημένους κρόκους προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα καρύδια, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα λεμονιού και τα αρωματικά (κανέλα και γαρύφαλλο). Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Απαλά και με κυκλικές κινήσεις (Από κάτω προς τα επάνω), προσθέτουμε την μαρέγκα στο μείγμα με τους κρόκους. Προσέχουμε να μην “κάτσει” η μαρέγκα.

Ψήσιμο και σιρόπιασμα:
Στη συνέχεια ρίχνουμε το υλικό στο ταψί μας και ψήνουμε σε φούρνο προ θερμασμένο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το γλυκό μας περίπου 45 με 50 λεπτά.
Βγάζουμε το γλυκό το χαράζουμε σε κομμάτια, ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.
Το αφήνουμε περίπου 2 ώρες να τραβήξει το σιρόπι του και μετά απολαμβάνουμε την θεϊκή του γεύση…

Maria Polizou ❤ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ❤

Προηγούμενο άρθροΔείτε το μυστικό πως θα κάνετε τα καλαμάρια τρυφερά χωρίς σόδα
Επόμενο άρθροΠίτα Πλαστός