Tο μελισσόψωμο είναι στην ουσία γύρη που φέρνουν οι μέλισσες πίσω στην κυψέλη όπου τοποθετείται μέσα σε κελιά και εκεί υφίσταται μία ζύμωση, μία ζύμωση από μικροοργανισμούς που υπάρχουνε είτε στη γη είτε προέρχονται από την ίδια τη μέλισσα.
To μελισσόψωμο ένας διατροφικός δυναμίτης που μελετάτε εδώ και χρόνια από ομάδα επιστημόνων στο τμήμα βιοχημείας και βιοτεχνολογίας του πανεπιστημίου θεσσαλίας από την έρευνα έχουν προκύψει ελπιδοφόρα αποτελέσματα για τις αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες του προϊόντος

Το μελισσόψωμο ξεχωρίζει τόσο για το πλούσιο μικρόβιομά του που το χαρακτηρίζει όσο και για τα ένζυμα τα οποία μπορεί να περιέχει ή και να παράξει ανοίγοντας νέους δρόμους με περισσότερα οφέλη στον τομέα της βιομηχανίας

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό με φασόλια
Επόμενο άρθροΡιζόπιτα