Αν και τον τελευταίο καιρό στοιχηματίζω σε γρήγορες συνταγές, αυτή τη φορά είχα καλεσμένους και αποφάσισα να προσπαθήσω λίγο περισσότερο. Ενώ ο παππούς και η γιαγιά απολάμβαναν τα εγγόνια τους, σκέφτηκα να φτιάξω μια λιχουδιά που είχα καιρό στο μυαλό μου: ένα υπέροχο μελιτζάνα καπαμά! Το καλό ήταν πως έμεινε και για δείπνο, οπότε δεν θα αναρωτιόμουν τι να μαγειρέψω ξανά. Τώρα θα μοιραστώ μαζί σας πώς να το ετοιμάσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Λοιπόν, δεν υπόσχομαι ότι θα είναι πολύ υγιεινό, αλλά τουλάχιστον θα είναι πεντανόστιμο!
Απαραίτητα προϊόντα:
3 Μελιτζάνες μεγαλύτερες
5 μεγάλες πατάτες
1 Κεφάλι Κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Περίπου 500 g Κιμάς Μοσχαρίσιος
1 Πιπεριά
1 ντομάτα
1-2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντοματας
Μαϊντανός
Πιπέρι
αλάτι
Λάδι
Παρασκευή:
Καθάρισα τις μελιτζάνες και τις έκοψα σε φέτες. Τα άφησα στο νερό για 15 λεπτά για να φύγει η πίκρα. Σε αυτό το διάστημα ετοίμασα και τα υπόλοιπα προϊόντα. Καθάρισα τις πατάτες και τις έκοψα σε φέτες. Έριξα λίγο λάδι και ζέσταινα τρία τηγάνια στο μάτι της κουζίνας. Οι μισές μελιτζάνες μπήκαν στο φούρνο και τις άλλες μισές τηγάνισα – για να γίνει πιο γρήγορα Στο ένα τηγάνι ετοιμάστηκε κιμάς, καρυκευμένος με μπαχαρικά, κρεμμύδια, σκόρδο και πιπεριά, στο άλλο πατάτες και στο τρίτο μελιτζάνα.
Μόλις όλα ήταν έτοιμα, ήρθε η ώρα της συναρμολόγησης. Έβαλα πατάτες στη μέση ενός μικρού ταψιού και άρχισα να τακτοποιώ τις μελιτζάνες γύρω γύρω έτσι ώστε οι λεπτές άκρες τους να κρέμονται από τα τοιχώματα του ταψιού.
Έβαλα μια σειρά πατάτες, μια σειρά κιμά
και μετά άλλη μια σειρά πατάτες και έκλεισα με τις μελιτζάνες.
Έριξα από πάνω ένα μικρό ποτήρι νερό, στο οποίο ανακάτεψα 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντοματας και έψησα σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 20-30 λεπτά. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια του άλλου μεγαλύτερου δίσκου, αναποδογυρίζω το πιάτο και το γαρνίρω με ντομάτες και μαϊντανό.
Καλή Απόλαυση











