Υλικά

3 μεγάλες μελιτζάνες
4 πιπεριές (ποικιλίας της αρεσκείας σας)
Ελαιόλαδο
4 ώριμες ντομάτες
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
3 σκελίδες σκόρδο
Χούφτα ντοματίνια
Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια. Τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και αλάτι για 30 λεπτά.
Τις στραγγίζουμε καλά, τις αλατίζουμε ελαφρώς και τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.

Τηγανίζουμε και τις πιπεριές, κόβοντάς τες σε λωρίδες ή ροδέλες, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο.
Τρίβουμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο ψιλοκομμένο.

Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
Ρίχνουμε στη σάλτσα τις μελιτζάνες και τις πιπεριές, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5-10 λεπτά.
Σερβίρουμε ζεστό, πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Η Συνταγή είναι της κας Μένια Στεφοπούλου

Προηγούμενο άρθροΚρέπες με μερέντα ή σοκολάτα
Επόμενο άρθροΣάμαλι: Η αυθεντική συνταγή “όπως παλιά”