Οι μελιτζάνες με ντομάτες στο φούρνο αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, ιδανικό για κάθε εποχή. Η απλή, αλλά γευστική συνταγή τους, βασίζεται σε φρέσκα υλικά, όπως μελιτζάνες, ντομάτες, κρεμμύδι, σκόρδο και μυρωδικά.

Υλικά:

2-3 μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες
1/2 – 1/3 φλιτζάνι ξύδι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
4 ντομάτες, κομμένες σε κύβους
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι χυμό ντομάτας (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

Βάλτε τις φέτες μελιτζάνας σε ένα μπολ με αλατόνερο και ξύδι για 30 λεπτά. Στραγγίξτε και στεγνώστε καλά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέστε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη. Σιγοβράστε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες και
να χυλώσει η σάλτσα.

Tηγανισα λιγο τις μελιτζανες τις εβαλα σε ταψι εριξα τα κρεμμυδια λιγο λαδι ακομα και χυμο ντοματας και τα εψησα
Σερβίρετε ζεστές με φρέσκο ψωμί.

Η Συνταγή είναι της κας Παλμιρα Αριστου

Προηγούμενο άρθροΜαγικό Σπρέι για Καθρέφτες και Τζάμια: Ξεχάστε λεκέδες και δαχτυλιές!
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα της τεμπέλας: Πανεύκολη και πεντανόστιμη!