Οι Μελιτζάνες με ρεβίθια είναι ένα πιάτο που θα σας εκπλήξει με τη γεύση του και τον υπέροχο συνδυασμό υλικών. Το μαγείρεμα στον φούρνο δένει όλες τις γεύσεις και τα αρώματα, και το αποτέλεσμα είναι ένα φαγητό που θυμίζει καλοκαιρινές γεύσεις. Εγώ το φτιάχνω συχνά όταν θέλω κάτι διαφορετικό και χορταστικό.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Μελιτζάνες με ρεβίθια
Mια ασυνήθιστη, αλλά πανέμορφη συνταγή οι Μελιτζάνες με ρεβίθια. Ναι, είναι ένας διαφορετικός συνδυασμός, αλλά σας υπόσχομαι ότι είναι πεντανόστιμος και γεμάτος γεύση. Είναι μία εύκολη και ευέλικτη συνταγή, ιδανική για να αξιοποιήσετε τα ρεβίθια που σας περίσσεψαν από το φαγητό σας.
Ingredients
- Για να φτιάξουμε αυτό το νόστιμο φαγητό για μία μικρή ποσότητα, θα χρειαστούμε:
Για τη βάση:
- 5 Μελιτζάνες (τηγανητές, σε ροδέλες)
- 150 γρ. Βρασμένα ρεβίθια (στραγγισμένα)
Για τη σάλτσα:
- 5 Ντομάτες (τριμμένες)
- 1 Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο σε κυβάκια)
- 2 Σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
- 2 Πιπεριές Φλωρίνης (ψιλοκομμένες σε κυβάκια)
- Κύμινο (οπωσδήποτε)
- Γλυκιά πάπρικα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μπούκοβο (προαιρετικά, του πάει πολύ)
- Ελαιόλαδο
Για την επικάλυψη:
- Ροδέλες ντομάτας
- Ρίγανη
- Αλάτι
- Φέτα (τριμμένη, προαιρετικά)
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το νόστιμο φαγητό.
για τη σάλτσα
Σε μία κατσαρόλα, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα, κύμινο και το μπούκοβο αν χρησιμοποιήσουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει.
για τη σύνθεση του φαγητού
Στρώνουμε σε ένα ταψάκι ή πυρέξ τις τηγανητές μελιτζάνες και τα στραγγισμένα ρεβίθια. Τα ανακατεύουμε ελαφρά για να μοιραστούν ομοιόμορφα. 

για το ψήσιμο
Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 200°C για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από πάνω και να απορροφηθούν τα υγρά.
Η Συνταγή είναι του κου Stavros Tsalampounis
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η συνταγή σας ακόμα πιο επιτυχημένη:
- Μελιτζάνες: Για να αφαιρέσετε την πικράδα από τις μελιτζάνες, μπορείτε να τις αλατίσετε αφού τις κόψετε σε ροδέλες, να τις αφήσετε για 30 λεπτά και μετά να τις ξεπλύνετε και να τις στεγνώσετε καλά πριν το τηγάνισμα.
- Μπούκοβο: Το μπούκοβο δίνει μια ωραία πικάντικη νότα που ταιριάζει πολύ με τις γεύσεις της σάλτσας.
- Ρεβίθια: Αν δεν έχετε περισσευούμενα ρεβίθια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα βρασμένα από κονσέρβα για ακόμα πιο γρήγορο αποτέλεσμα.
- Φέτα: Η τριμμένη φέτα στο τέλος δίνει μια υπέροχη αλμυρή γεύση που δένει τέλεια με τη σάλτσα.









