Υλικά:

4-5 μελιτζάνες τσακώνες
Αλάτι
Ελαιόλαδο
4 πιπεριές κέρατο
3 σκελίδες σκόρδο
4 ντομάτες
Αλάτι και πιπέρι
1/2 κρασοπότηρο τυρί γκούντα

Εκτέλεση:

Κόψτε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και βάλτε τις σε αλατόνερο για 1 ώρα.
Στραγγίξτε τις μελιτζάνες και τηγανίστε τις σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
Αφήστε λίγο από το λάδι από τις μελιτζάνες στο τηγάνι και σοτάρετε τις πιπεριές κέρατο σε ροδέλες.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει.
Ρίξτε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράστε τη σάλτσα μέχρι να δέσει.
Προς το τέλος, προσθέστε το τυρί γκούντα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.
Απλώστε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και περιχύστε με τη σάλτσα ντομάτας.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί η σάλτσα και να λιώσει τελείως το τυρί.

Tips:

Αντί για γκούντα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο τυρί που λιώνει εύκολα, όπως μοτσαρέλα, τσένταρ ή γραβιέρα.
Μπορείτε να σερβίρετε τις μελιτζάνες με φρέσκο ψωμί και φέτα.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της Ντίνα Κατσίρη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μα ποσο νόστιμες και καλές είναι οι χρυσαφένιες και οι τηγανητές μελιτζάνες!😋😋😋.
Μια απόλαυση στην οποία μπορείτε να απολαύσετε κάθε τόσο.

Συστατικά:

2 μακριές μελιτζάνες
3 ολόκληρα αυγά
3 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί
Αλάτι για γεύση.
Πιπέρι όσο χρειάζεται.
Αλεύριγ.ο.χ
Σπορέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Καθάρισα και έκοψα τις μελιτζάνες σε φέτες, βουτηγμένες πρώτα στο αλεύρι και μετά στο αυγό χτυπημένο με αλάτι, πιπέρι και τυρί.
Τηγανίζουμε λίγα κάθε φορά μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα και να γυρίζουν περιστασιακά.
Μόλις είναι έτοιμα τα έβαλα σε ταψί στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να φύγει η περιττή λιπαρότητα.

H συνταγή είναι από το Katja in cucina

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μελιτζάνες τηγανητές με σάλτσα ντομάτας, σκόρδο, βασιλικό, μαϊντανό.

Μελιτζάνες τηγανητές με σάλτσα ντομάτας, σκόρδο, βασιλικό, μαϊντανό.

Τις τηγάνιζε η γιαγιά στο χωριό μας, αλλά αφούa ξέρουμε ότι πολλοί από εσάς αποφεύγετε αυτή τη γαστρονομική επέμβαση τον τελευταίο καιρό, αποφασίσαμε να σας προσφέρουμε μια πιο ελαφριά εκδοχή, με ψητή μελιτζάνα. Αν αγαπάτε τα κλασικά, δεν σας εμποδίζει καποιος να τις τηγανίσετε. Η επιλογή είναι δική σου!

Υλικά

μελιτζάνες – 2 τμχa
αποστειρωμένες ντομάτες σε κύβους – 800 g
λάδι – 50 ml
σκόρδο – 4-5 σκελίδες
ζάχαρη – 1 κουταλιά της σούπας
μαϊντανός – 1/2 ματσάκι
κλαδάκι φρέσκο ​​πράσινο βασιλικό
αλάτι για γεύση
μαύρο πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε ροδελες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να στραγγίξουν.
Αφού βγάλουν την πίκρα τους, τα ξεπλένουμε και τα απλώνουμε σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 12-15 λεπτά.
Σε αυτό το διάστημα, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε σε αυτό το ψιλοκομμένο σκόρδο για όχι περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα.

Προσθέστε τις ντομάτες σε αυτό και μαγειρέψτε τη σάλτσα στο πάχος που θέλετε.
Τέλος καρυκευουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, ψιλοκομμένα φύλα βασιλικού, αλάτι, ζάχαρη και μαύρο πιπέρι και προσθέτουμε απο το ταψί τις ψημένες μελιτζάνες.
Ανακατεύουμε, αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Διακοσμούμε με ψιλοκομμένο μαιντανό

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΓλυκό του κουταλιού βύσσινο του Ονείρου
Επόμενο άρθροΝηστίσιμο Σάμαλι…με άρωμα μαστίχας!