Η εκδοχή του τηγανιού είναι νόστιμη, καθώς και εύκολη και γρήγορη παρασκευή 😋

Συστατικά:

Αντικολλητικό τηγανι 24 εκ.
3 μελιτζάνες μεσαίου μεγέθους
Ζαμπον-μορταδελα 6-7 φετες
Τριμμένη παρμεζάνα για γεύση.
γουντα τυρι
1 βραστό αυγό για κάθε στρώση (προαιρετικά)
Σάλτσα ντομάτας.
Φρυγανιά
Βασιλικός
Αλατοπίπερο
Σπορέλαιο για τηγάνισμα.

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε λίγη απλή σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και αν χρειαστεί τις ξεπικριζουμε για μισή ώρα βάζοντάς τις σε ένα τρυπητό με λίγο αλάτι.
Τα στεγνώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι, τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τα αλατίζουμε ελαφρά.
Πάρτε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάλτε μια λεπτή στρώση σάλτσας (όχι περισσότερη), ένα γενναιόδωρο πασπάλισμα τριμμένη φρυγανιά,
μια στρώση μελιτζάνες και μετά γεμίστε με λίγη μορταδελα, τριμμένη παρμεζάνα, μερικές φέτες τυρί γκουντα το αυγό, κομμένο σε φέτες,
λίγο πιπέρι, λίγα φύλλα βασιλικού, λίγη ακόμη σάλτσα και καλύψτε με τις μελιτζάνες, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία μέχρι να
τελειωσουν οι μελιτζάνες, καλυψτε την επιφάνεια με λίγη σάλτσα και πασπάλισμα τριμμένη φρυγανιά.
Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά, ροδίζουμε ελαφρά, το αναποδογυρίζουμε σαν ομελέτα και το ψήνουμε
ξεσκέπαστο και από την άλλη πλευρά.
Μπορείτε να το απολαύσετε και κρύο 😋.

Η Συνταγή είναι από το Katja in cucina

Προηγούμενο άρθροΣφολιατίνια μαντηλάκια με κρέμα σοκολάτας σιροπιαστά
Επόμενο άρθροΤηγανόπιτα με Μαϊντανό, φέτα και κίτρινο τυρί