Μελιτζάνες σαγανάκι

Οι Μελιτζάνες σαγανάκι είναι ένα νόστιμο, γρήγορο και εύκολο στην παρασκευή ορεκτικό που αγαπήθηκε και τρώγετε μέχρι την τελευταία μπουκιά από μικρούς και μεγάλους.

Υλικά:

5 μελιτζάνες
8-10 ντομάτες ώριμες (για τη σάλτσα)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κομμάτι 150-200. τυρί φέτα…Ό,τι σας αρέσει, ακόμη και κατσικίσια φέτα σε όσους αρέσει …
Αλάτι και πιπέρι μαύρο από 1 πρέζα
Λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό….(περίπου 1κ.σ).

Εκτελεση:

Αρχικά πλένουμε τις μελιτζάνες και κόβουμε τις μελιτζάνες σε φετες μακρίστενες και αφού έχουμε βάλει το λάδι να ζεσταθεί και είναι έτοιμο,
ξεκινάμε το τηγάνισμα (δεν τηγανίζουμε σε πολύ δυνατή φωτιά. Μέτρια φωτιά για να μην καούν).
Αφού τηγανίσουμε τις μελιτζάνες, ξεκινάμε να ετοιμάσουμε τη σαλτσούλα μας.

Zεσταίνουμε παρθένο ελαιόλαδο σε ένα βαθυ τηγανι. Όταν ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Τρίβουμε τις ντομάτες και σε ένα μπολ προσθέτουμε 1/2 κ.σ. λάδι. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας στο τηγανι το αλάτι και το πιπέρι ανακατευουμε να βγάλει η ντομάτα τα αρώματά της και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να δέσει.

Μόλις δούμε ότι η σάλτσα μας κοντεύει να δέσει, Χοντροτρίβουμε τη φέτα και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά πάνω στο μάτι ενώ ανακατεύουμε τη σάλτσα και ρίχνουμε και το βασιλικό. Ανακατεύουμε πάλι να πάει παντού.

Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από τις τηγανιτες μας μελιτζανες και απλώνουμε προσεκτικά για να πάει παντού η σάλτσα.

Καλή Απόλαυση

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μελιτζάνες Παρμεζάνα

Μελιτζάνες Παρμεζάνα

Συστατικά

2 κιλά μελιτζάνες φλάσκες
Αλεύρι
Σπορέλαιο για τηγάνισμα
700 ml σάλτσα ντομάτας
300 γρ μοτσαρέλα
100 γρ τριμμένη παρμεζάνα
Φύλλα φρέσκου βασιλικού
αλάτι

Προετοιμασία

1. Πλένουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε το κοτσάνι. Τα κόβουμε σε φέτες κατά μήκος σε πάχος περίπου 7-8 mm.
2. Τα αλατίζουμε ελαφρά, τα τοποθετούμε σε ένα δοχείο και τα αφήνουμε να βγάλουν την πικριλα τους
3. Στο μεταξύ κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κύβους περίπου 1/2 εκ.
4. Στεγνώστε τις φέτες μελιτζάνας με χαρτί κουζίνας, τις αλευρώνετε ελαφρά, τις τηγανίζετε σε άφθονο βραστό λάδι
μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
5. Στραγγίζουμε καλά τις μελιτζάνες στο τρυπητό και τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί

6. Απλώνουμε σ ένα ταψί λίγη σάλτσα ντομάτας, στρώνουμε μια στρώση μελιτζάνες, καλύπτουμε με περισσότερη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα, παρμεζάνα και λίγα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού. Συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε τέσσερις στρώσεις μελιτζάνας,
παραλείποντας τη μοτσαρέλα στην τελευταία στρώση.
7. Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170/180° C για 35-40′ περίπου.
8. Σερβίρουμε το φαγητο ζεστό ή χλιαρό κατά βούληση

Συμβουλές
α) Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε μεγάλες μελιτζάνες για να επιταχύνετε την προετοιμασία.
β) Μπορείτε επίσης να ετοιμάσετε μεμονωμένες μερίδες, χρησιμοποιώντας φορμάκια μιας μερίδας.

Maria Antonuccio

Προηγούμενο άρθροΤυλιχτή Φέτα με μαρμελάδα πιπεριάς φλωρίνης….είναι η σπεσιαλιτέ μου
Επόμενο άρθροΔροσερό κωκ ταψιού