Σαγανάκι Λήμνου

Υλικά για 4 άτομα

400 γραμμάρια τυρί κασκαβάλι Λήμνου σε μία φέτα πάχους 1 εκ.
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας ξύδι
5 γραμμάρια ζάχαρη
Ρίγανη κατά προτίμηση
Πιπέρι κατά τη γεύση
1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
3 κουταλάκια του γλυκού μέλι

Εκτέλεση

Η προετοιμασία είναι πολύ απλή. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μια κουταλιά λάδι μαζί με μια σκελίδα σκόρδο και το αφήνουμε
να ροδίσει σε χαμηλή φωτιά . Όταν ροδίσει, αφαιρέστε το και ψήστε το τυρι κομμένο σε τέσσερα κομμάτια . Όσο ψήνεται το τυρί,
διαλύουμε τη ζάχαρη στο ξύδι .

Όταν το τυρι κάνει κρούστα από την πλευρά που έρχεται σε επαφή με το τηγάνι, το αναποδογυρίζουμε και το αφήνουμε να ψηθεί και από
την άλλη πλευρά, μετά ανακατεύουμε με το ξύδι και τελειώνουμε το ρόδισμα και από τις δύο πλευρές .
Είμαστε έτοιμοι να σερβιρουμε.

Συμβουλές
Τοποθετούμε το σαγανακι μας σε πιατο για να αναδειχθεί το χρώμα του, το πασπαλίζουμε με λίγη ξερή ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Για να γίνει ακόμα πιο νόστιμο πασπαλίστε το με λίγο μέλι , θα γλείφετε τα μουστάκια σας.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό Κότσι μπύρας
Επόμενο άρθροΣαρδελοκεφτέδες…ο καλύτερος τσιπουρομεζές