Οι Μελιτζάνες Τηγανητές σε Σάλτσα Ντομάτας είναι ένα πιάτο που φέρνει στο μυαλό τα κυριακάτικα τραπέζια και τις μυρωδιές της ελληνικής κουζίνας. Με τις μελιτζάνες να απορροφούν όλη τη γεύση της ντομάτας και τα αρωματικά μπαχαρικά, και τις πατάτες να συμπληρώνουν το σύνολο, αυτό το φαγητό είναι σκέτη απόλαυση! Εγώ το σερβίρω συχνά ως κυρίως γεύμα, αλλά και ως συνοδευτικό.

Υλικά

2 μελιτζάνες
400 γρ. πατάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουτάκι χυμό ντομάτας 450 γρ.
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, κύμινο, αποξηραμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες.Τις βάζουμε σε στραγγιστήρι τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.Τις βάζουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τις ραντίζουμε με λάδι.
Τις βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 30 λεπτά.
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν.Στη συνέχεια σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε την ντομάτα και βράζουμε για 20 λεπτά.Ρίχνουμε τα μπαχαρικά.
Βάζουμε τις πατάτες στο τηγάνι και από πάνω τις τηγανισμένες μελιτζάνες.
Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να μελώσει η σαλτσούλα και το φαγητό μας είναι έτοιμο να το σερβίρουμε.

Tips για τις Τέλειες Μελιτζάνες Τηγανητές σε Σάλτσα Ντομάτας

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι Μελιτζάνες Τηγανητές σε Σάλτσα Ντομάτας σας ονειρεμένες! Το αλάτισμα και το στύψιμο των μελιτζανών είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο για να φύγει η πικράδα, αλλά και για να μην απορροφήσουν πολύ λάδι στο τηγάνισμα. Μην παραλείψετε το κύμινο, του δίνει ένα ιδιαίτερο άρωμα που ταιριάζει πολύ με τη μελιτζάνα και την ντομάτα. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγη πιπεριά Φλωρίνης στη σάλτσα για έξτρα γλύκα και χρώμα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, σκέτο ή με λίγο φρέσκο ψωμί για να βουτήξετε στην υπέροχη σάλτσα!

Καλή σας όρεξη!!!!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μωβ μελιτζάνα με τυριά

Υλικά

Μελιτζάνες μακρόστενες 5
Αλατι Κατά βούληση
Ελαιολαδο Μισό ποτηράκι του κρασιού
Ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
Σκορδο 1 σκελίδα

Για την σάλτσα
Κρεμμυδι 1
Σκορδο 1 σκελίδα
Πιπεριά 1
Κρασι 1 ποτηράκι του κρασιού
Ντοματα 2 μεγάλες
Αλατι Κατά βούληση
Πιπέρι Κατά βούληση
Ρίγανη Κατά βούληση
Μπούκοβο Λίγο

250 γρ Φέτα τριμμένη
Μιξ Τυριών 250 γραμμάρια περίπου
Γκούντα 5 φέτες

10-15 ντοματινια κομένα στα 2

Εκτέλεση

Αρχικά κόβουμε τις μελιτζάνες και τις αλατίζουμε. Έπειτα τις περνάμε από ένα μείγμα που φτιάξαμε από ελαιόλαδο, ρίγανη και πολτοποιημένο σκόρδο. Βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι, βάζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια του τηγανιού. Τηγανίζουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά και αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.

για την σάλτσα
Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, και την πιπεριά κομμένη σε ροδέλες.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες περασμένες από το μούλτι.
Προσθέτουμε επίσης αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και μπούκοβο και βράζουμε την σάλτσα μέχρι να δέσει και να μείνει μόνο με το λάδι της.

Παίρνουμε ένα μικρό ταψί ή πυρέξ και στρώνουμε στον πάτο την σάλτσα.
Από πάνω βάζουμε μερικές μελιτζάνες. Από πάνω λίγη φέτα τριμμένη και λίγο μιξ τυριών.
Τελειώνουμε με μερικές φέτες γκούντα. Πάνω από την γκούντα άλλη μία στρώση μελιτζάνες, σάλτσα, φέτα, μίξ τυριών και γκούντα.
Στην τελευταία στρώση προσθέτουμε κομμένα ντοματίνια. Κλείνουμε με μελιτζάνες, φέτα, μιξ τυριών και την γκούντα στο τέλος. Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς
Κελσίου, στις αντιστάσεις.

Καλή Απόλαυση