Ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ 2 μεσαίες μελιτζάνες πάνω από υψηλή φωτιά – τρυπήστε την μελτζάνα πρώτα! Γυρίστε τις μελιτζάνες μέχρι να μαυρισθούν όλες οι πλευρές του φλοιού και οι χυμοί μελιτζανών αρχίζουν να τρέχουν. Χρησιμοποιήστε 2 μικρότερες μελιτζάνες αντί για 1 μεγάλη – θα γίνουν πιο γρήγορα!

Τυλίξτε 3 μεγάλα σκελίδες σκόρδου σε φύλλο αλουμινίου και προσθέστε το σε σχάρα μέχρι να ψηθούν και να μαλακώσουν. Λιώστε τες με ένα πιρούνι για να πάρετε μια πάστα, προσθέστε 1/2 κουταλάκι αλάτι / πιπέρι και αφήστε το στην άκρη.

Αφαιρέστε απαλά την φλούδα από τις μελιτζάνες, ψιλοκοψτε τις μελιτζάνες σε μικρά κομμάτια και πατήστε την μελιτζάνα με ένα ξύλινο κουτάλι ή πηρούνι, μέχρι η μελιτζάνα να είναι τόσο χοντροκομμένη ή ψιλοκομένηη όσο θέλετε.

Προσθέστε το πολτοποιημένο σκόρδο, 1/3 φλιτζάνι καλής ποιότητας ελαιόλαδο και 2 κουταλιές σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού. Αναμείξτε πολύ καλά μέχρι να συνδυαστούν εντελώς. Αυτό είναι!

Σερβίρετε σε ψωμί ψημένο στη σχάρα .Αυτή η συνταγή θα πρέπει να σας δώσει λίγο πάνω από 2 φλιτζάνια melitzanosalata.

Προηγούμενο άρθροΤραγανοί λουκουμάδες….με μπόλικο μέλι και κανέλα
Επόμενο άρθροΣεκέρ Παρέ Πολίτικο