Μελιτζανόπιτα με φύλλο κρούστας

Με το μειγμα κροκος ανθρακουχο νερο αλευρι απο πανω τελικα εγινε θαυμάσια χωρις το τρίψιμο των πανω φύλλων που δεν αγαπω καθολου ειδικα στις αλμυρές πίτες και με διάφορες αλχημείες😂 προσπαθω να το αποφυγω

Υλικά

2 μεγαλες λευκές φλασκες 1600 γρ ηταν κομμένες σε κυβους
2 ξερα κρεμμυδια σε κυβους
6-7 ντοματινια κομμενα γιατι δεν ηταν τα πολυ μικρά
2 αυγα χτυπημενα
1 κουπα γραβιερα
και περιπου 1/2 κουπα κασερι
ελαιολαδο φρεσκο θυμαρι μαιντανο αλατοπιπερο
1 κροκο αυγού
λιγο ανθρακουχιο νερο
2 κσ αλευρι

Εκτέλεση

Αφου πλυθούν κοπούν οι μελιτζανες ξεπικρισμα με αλατι στο σουρωτηρι για κανα 1/2ωρο
Μετα τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε με χαρτί και τις βάζουμε στο ταψι που το εχουμε στρώσει με λαδόκολα
Ρίχνουμε 2-3 κσ ελαιολαδο κα τις ψηνουμε για κανα 20λεπτο στους 180 βαθμούς. Στην συνέχεια τις κοβουμε σε κυβάκια
Ρίχνουμε 3κσ ελαιολαδο σε βαθυ τηγανι και τσιγαριζουμε τα κρεμμυδια, ρίχνω μεσα τις μισοψημενες μελιτζανες 3-4 βολτες στη φωτια και ριχνω αλατι με μετρο πιπερι τα ντοματινια χωρις ζουμια και σπορια

Σκεπαζω με το καπάκι το τηγανι και αφήνω να χλιάνει προσθετω τη γραβιερα τα χτυπημενα αυγα το φρεσκο θυμαρι το μαιντανο και 3 κσ βρωμη για τα τυχον υγρα
Στρωνω τα μισα φυλλα κατω στο πυρέξ καλα λαδωμενα και κοβω τα γυρω που εξεχουν (το πυρεξ μου ειναι 35χ25)

Με ενα κουταλι ριχνω την γέμιση και απλωνω να παει παντου και απο πάνω τριμμενο κασέρι.


Σκεπάζω με τα υπολοιπα φυλλα λαδωμενα φυλλα και απο πανω ρίχνω ενα μειγμα απο 2κσ αλευρι εναν κροκο και ανθρακουχο νερο μεχρι να εχω μετριο χυλο.


Κοβω την πίτα και ψήνω στους 180 45-60 λεπτα αναλογα το φουρνο

Καλό μεσμέρι

Η Συνταγή είναι της Souki Simeonidou

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθοκεφτέδες με τυριά
Επόμενο άρθροΤο περίφημο ελληνικό σαγανάκι…ένα γλυκό και αλμυρό μείγμα.