Αν έχεις μήλα στο σπίτι και θέλεις να φτιάξεις ένα νόστιμο, εύκολο και νηστίσιμο γλυκό, αυτές οι μηλοτηγανίτες χωρίς μαγιά είναι η τέλεια επιλογή. Είναι αφράτες, ζουμερές και γεμάτες άρωμα μήλου. Είμαι σίγουρη πως θα τις φτιάχνετε ξανά και ξανά!
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Μηλοτηγανίτες χωρίς μαγιά
Μηλοτηγανίτες χωρίς μαγιά, μια πεντανόστιμη συνταγή που είναι ιδανική για όσες θέλουν ένα γρήγορο και υγιεινό γλυκάκι, ειδικά τις περιόδους της νηστείας. Είναι τόσο αφράτες και αρωματικές που σίγουρα θα τις λατρέψετε.
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτές τις αφράτες μηλοτηγανίτες, θα χρειαστούμε:
- 2 μεγάλα Μήλα
- 200 ml Ανθρακούχο νερό
- 1 φακελάκι Μπέικιν πάουντερ (10 γρ.)
- 1 βανίλια (προαιρετικά)
- 3 κ.σ. Ζάχαρη (ή ανάλογα με το γούστο σας)
- 200 γρ. Αλεύρι, κοσκινισμένο
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το υπέροχο γλυκό.
1. Σε ένα μπολ, ανακατεύω καλά το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη βανίλιας, αν χρησιμοποιήσω.
2. Σε ένα άλλο μπολ, τρίβω τα καθαρισμένα μήλα στον χοντρό τρίφτη. στη συνέχεια, προσθέτω τη ζάχαρη και το ανθρακούχο νερό και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
3. Ρίχνω σταδιακά το μείγμα των στερεών υλικών στο μπολ με τα μήλα, ανακατεύοντας συνεχώς. το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά πηχτό, να μοιάζει με την υφή της χωριάτικης κρέμας γάλακτος. αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο ακόμα αλεύρι.
4. Ζεσταίνω ένα τηγάνι με λίγο λάδι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. με μια κουτάλα της σούπας, ρίχνω το μείγμα στο τηγάνι και τηγανίζω τις τηγανίτες.
5. Τηγανίζω τις μηλοτηγανίτες και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι μηλοτηγανίτες χωρίς μαγιά σας ακόμα πιο επιτυχημένες:
- Αλεύρι: Η ποσότητα του αλευριού μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πόσο ζουμερά είναι τα μήλα σας. οπότε, το καλύτερο είναι να το προσθέτετε σταδιακά μέχρι να πετύχετε την επιθυμητή πηχτή υφή.
- Τηγάνισμα: Για να ψηθούν σωστά και να μείνουν αφράτες, είναι σημαντικό να τις τηγανίζετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.











