Αν ψάχνετε ένα γλυκό που να είναι ταυτόχρονα φρουτένιο, κρεμώδες και να μοσχοβολάει κανέλα, τότε αυτή η μηλόκρεμα με μήλα είναι η τέλεια επιλογή! Είναι μία συνταγή που αναδεικνύει τη φρεσκάδα των μήλων και προσφέρει μία μοναδική γευστική εμπειρία.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Μηλόκρεμα

Κομμάτι Μηλόκρεμας με μήλα, που αναδεικνύει τις στρώσεις των μήλων, της κρέμας και της μαρέγκας.

Φτιάξτε αφράτη Μηλόκρεμα με μήλα και βελούδινη υφή. Μια πανεύκολη, σπιτική συνταγή για γλυκό με μήλα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Additional Time 2 hours
Total Time 4 hours

Ingredients

Για τα Μήλα:

  • 6-7 μήλα
  • 5-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • Κανέλα (γύρω στο 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού, ή όσο θέλεις)

Για την Κρέμα:

  • 8 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 8 ποτήρια γάλα
  • 1 βανίλια
  • 3 κρόκους αυγών
  • 1 κουταλιά της σούπας φυτικό βούτυρο (Spry ή άλλο)

Για τη Μαρέγκα:

  • Τα 3 ασπράδια αυγών (που περίσσεψαν από την κρέμα)
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • Λίγο χυμό λεμονιού

Για το Γαρνίρισμα:

  • Αμύγδαλα ασπρισμένα και ανοιγμένα στη μέση ή αμύγδαλα φιλέ

Instructions

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ να γίνουν μαρέγκα σφικτή με 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη, 1 βανίλια και λίγο χυμό λεμονιού, για να μην μυρίζει.
  2. Βάζουμε την κρέμα πάνω από τα μήλα (που τα έχουμε βάλει στο φούρνο για να μαλακώσουν). Να κρυώσει λίγο η κρέμα και απλώνουμε τη μαρέγκα. Τέλος αμύγδαλα ασπρισμένα και τα ανοίγουμε στην μέση ή αμύγδαλα φιλέ
  3. Βάζουμε την κρέμα στο φούρνο να ροδίσει γύρω στα 25 -30 λεπτά εξαρτάται από τον φούρνο.🍎🍏🍎

    Καλή επιτυχία!

Η Συνταγή είναι της κας Despo Ermogenous

Notes

Tips για την Τέλεια Μηλόκρεμα με Μήλα

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η μηλόκρεμα με μήλα σας πραγματικά αριστούργημα. Για πιο έντονη γεύση στα μήλα, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο χυμό λεμονιού ή μία πρέζα μοσχοκάρυδο. Όταν φτιάχνετε την κρέμα, φροντίστε να ανακατεύετε συνεχώς για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας και να γίνει βελούδινη. Για μία τέλεια μαρέγκα, βεβαιωθείτε ότι το μπολ και τα χτυπητήρια είναι εντελώς καθαρά και χωρίς ίχνος λιπαρότητας, και ότι δεν έχει πέσει καθόλου κρόκος στα ασπράδια. Η μηλόκρεμα είναι ακόμα πιο νόστιμη όταν κρυώσει καλά στο ψυγείο, καθώς οι γεύσεις δένουν και η υφή της κρέμας σφίγγει.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή