Μία μηλόπιτα που είναι Έκρηξη γεύσεων.! Η τραγανή κρούστα αγκαλιάζει μια αφράτη κρέμα πατισερί και ζουμερά μήλα, καραμελωμένα έως την τελειότητα. Αυτή η μηλόπιτα θα γίνει η αγαπημένη σας και δεν θα φτιάχνετε άλλη!

Υλικά

Κρεμα
300μλ γάλα
1 αυγό
70γρ ζάχαρη
30γρ κορν φλάουρ
25γρ βούτυρο
Βανίλια και λίγο αλάτι

Καραμέλα
150γρ ζάχαρη
120γρ κρέμα γάλακτος
30γρ βούτυρο
Λίγο αλάτι

Για ζύμη
3 μεγάλα αυγά
150γρ ζάχαρη
150γρ σπορέλαιο
50γρ γιαούρτι στραγγιστό
280γρ αλεύρι
15γρ μπεϊκιν παουντερ
650 γρ μήλα καθαριζμενα
Βανίλια και λίγο αλάτι
Φόρμα 28 εκατ.

Εκτέλεση

Πρώτα φτιάχνουμε τη καραμελα. Λιώνουμε τη ζάχαρη, προσθέτουμε ζέστη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε πολύ γρήγορα και στο τέλος βούτυρο.
Για κρέμα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Βάζουμε στην φωτιά και βράζουμε μέχρι να πήξει. Αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.
Για ζύμη
Χτυπαμε αυγά με ζάχαρη πολύ καλά και με την σειρά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Τα μήλα κόβουμε σε κομμάτια και ανακατευουμε με ζύμη.
Ανακατεύουμε τη κρέμα πατισερι με καραμελα και βάζουμε στο κορνέ. Οποία γεμίζουμε τη ζύμη. Βγαίνει πολύ κρέμα προσπαθείτε να τη βάλετε όλη.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 45-50 λεπτά σύμφωνα το φούρνο.
Να την αφήσετε να κρυώσει στη φόρμα.

Η Συνταγή είναι της κας Olha Pazyuk

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Αυτή η μηλόπιτα σουφλέ δεν είναι απλά μια τυπική συνταγή. Είναι μια εμπειρία γεμάτη αέρινες υφές, πλούσιες γεύσεις και ακαταμάχητα αρώματα. Η κρέμα σουφλέ αγκαλιάζει τα ζουμερά μήλα, δημιουργώντας ένα θεϊκό πάντρεμα που λιώνει στο στόμα.

Υλικά

Ζύμη
250 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
1 κουταλιά πέικιν
90 γρ. βούτυρο
αλάτι
3 κρόκοι
40 γρ. ζάχαρη

Μήλα
4 μήλα
40 γρ. ζάχαρη
1/2 στημένο λεμόνι

Κρέμα σουφλέ
3 απράδια
50 γραμμάρια ζάχαρη
λίγο λεμόνι
2 βανίλιες 

Εκτέλεση

για την ζύμη
Η ζύμη γίνεται τρίβοντας στο αλεύρι το βούτυρο κομματιαστό και κρύο και προσθέτοντας τη ζάχαρη ανακατεμένη καλά με τους κρόκους. Γίνεται σαν ψίχουλα. Στρώνω καλά τη μισή και λίγο παραπάνω στον πάτο φόρμας 22-25 με έλασμα και την υπόλοιπη την κρατώ για επάνω από το γλυκό. Διατηρώ για λίγο στο ψυγείο. Μέχρι να ετοιμάσω τα μήλα

για τα μήλα
Καθαρίζω και κόβω μικρά κομμάτια τα μήλα και μαζί με τη ζάχαρη και το λεμόνι τα μαγειρεύω για 15 λέπτά σε τηγάνι μέχρι να αποροφηθούν τα ζουμιά τους.

για την κρέμα σουφλέ
Κάνω μία σφιχτή μαρέγκα
Στη συνέχεια ανακατεύω μέσα στη μαρέγκα 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι και 40 γραμμάρια κόρν φλάουερ.
Πάμε τώρα να ενώσουμε:

Mέσα στο ταψάκι πάνω από τη ζύμη στρώνω καλά τα μήλα, από πάνω
απλώνω την κρέμα σουφλέ και προσεκτικά την υπόλοιπη ψιχουλιαστή ζύμη που είχα κρατήσει.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 40-45 λεπτά στους 170ο
Το αποτέλεσμα : ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ και πολύ διαφορετικό!!!

Καλή επιτυχία!!!!!!!❤️

H συνταγή είναι της κας Sofia Fitouli

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό κότσι με πατάτες στο φούρνο
Επόμενο άρθροΤεμπέλικο χατσαπούρι σε τηγάνι με τυρί!