Μηλόπιτα με Καρύδια και Κανέλα είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Η συγκεκριμένη εκδοχή της Μηλόπιτα με Καρύδια και Κανέλα ξεχωρίζει για την πλούσια γεύση της, χάρη στην προσθήκη κακάο και χοντροτριμμένων καρυδιών, που δίνουν μια ζεστή, φθινοπωρινή νότα. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Υλικά Συνταγής
Για τη βάση (Κέικ):
- 3 τεμ. Αυγά
- 1 κουπα (200 ml) Ζάχαρη
- 1/2 κουπα Λάδι
- 2 κουπες Αλεύρι
- 1 πακέτο Μπέικιν πάουντερ
- 1 πακέτο Ζάχαρη βανίλιας ή μία βανιλίνη
Για τη γέμιση/προσθήκες:
- 6 μέτρια Μήλα (τριμμένα)
- 1/2 κουτ.γλ Κανέλα
- 1 κουτ.γλ Κακάο
- 1/2 κουπα Καρύδια (χοντροτριμμένα)
Για την επικάλυψη:
- Αμύγδαλα (για αραδιασμα)
- Ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα)
Εκτέλεση
Η διαδικασία βήμα-βήμα
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Χρησιμοποιείται μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη βανίλιας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα (ή σε χαμηλή ταχύτητα) μέχρι να ενσωματωθούν.
Τα μήλα ξεφλουδίζονται και τρίβονται σε μεγάλο τρίφτη. Τα στραγγίζουμε ελαφρά από τα υγρά τους.
Τα τριμμένα μήλα προστίθενται στο μείγμα του κέικ μαζί με το κακάο, την κανέλα και τα αλεσμένα καρύδια. Ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα μέχρι να διανεμηθούν ομοιόμορφα τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα ψησίματος.
Από πάνω αραδιάζετε αμύγδαλα (φιλέ ή χοντροκομμένα).
Η ζύμη ψήνεται, για 40 περίπου λεπτά, στους 180 βαθμούς (προθερμασμένος φούρνος). Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Μόλις κρυώσει η Μηλόπιτα με Καρύδια και Κανέλα, πασπαλίζεται με άχνη ζάχαρη. Καλή Απόλαυση!
Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 60 λεπτά
Επιπλέον Χρόνοι: Χρόνος ψύξης (πριν το πασπάλισμα).
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Για να γίνει η Μηλόπιτα με Καρύδια και Κανέλα ακόμα πιο ζουμερή, μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στο μείγμα του κέικ. Δείτε κι άλλες συνταγές με γιαούρτι.
Αν θέλετε πιο έντονη γεύση κανέλας, αυξήστε την ποσότητα σε 1 κουταλάκι του γλυκού. Προτιμήστε φρέσκια κανέλα σε σκόνη. Δες ιδέες για φθινοπωρινά γλυκά με μήλο.
Για καλύτερο αποτέλεσμα, βεβαιωθείτε ότι τα τριμμένα μήλα έχουν στραγγιστεί καλά πριν τα προσθέσετε στο μείγμα. Αυτό βοηθά το κέικ να ψηθεί σωστά.
Σχετικές Συνταγές
Κέικ Σοκολάτα Εύκολο και Γρήγορο
Μηλόπιτα με Τραγανό Φύλλο Κρούστας
Κουλουράκια Κανέλας Χωρίς Ζάχαρη
ΠΗΓΗ: mytasted.blogspot








