Σπανακοπρασοτυρόπιτα

Υλικα για φυλλο

1/2 κουπα ελαιολαδο
1/2 κουπα νερο
λιγο αλατι
1 καπακι ουζο
αλευρι χωριατικο για φυλλο, οσο παρει

Για την γεμιση
1 κιλο σπανακι τσιγαρισμενο
1 πρασο
2 κρεμμυδακια φρεσκα
μπολικο ανιθο
250 gr ανθοτυρο
1κσ κοπανιστη μυκονου
1 αυγο
3 κσ τρυμμενη φρυγανια
αλατοπιπερο
λαδακι

Εκτέλεση

Για το φύλλο

Βαζουμε τα υλικα σε μια λεκανιτσα και τα ζυμωνουμε καλα προσθετοντας αλευρι μεχρι να γινει μια ζυμη λεια και γυαλιστερη. Την σκεπαζουμε με μεμβρανη και την αφηνουμε περιπου μια ωριτσα. Στη συνεχεια την κοβουμε σε 6 κομματια και την ανοιγουμε σε φυλλα οσα και τα κομματια μας. Για να γινει τραγανη οταν την ανοιγουμε πασπαλιζουμε τον παγκο εργασιας μας με νισεστε. Βαζουμε τα 3 φύλλα , το ένα πάνω στο άλλο , αφού τα πασπαλίσουμε με λαδακι. Βάζουμε επάνω την γέμιση , την τετραγωνίζουμε και κλείνουμε με το φύλλο που περισσεύει γύρω γύρω. Βάζουμε απο πάνω τα αλλά 3 φύλλα λαδωμένα και αυτά και τα κλείνουμε από κάτω . Την βάζουμε σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα .Την αλειφουμε με λιγο λαδακι την χαράζουμε .. μόνο στην επιφάνεια.. και την πασπαλίζουμε με σουσάμι (εγώ δεν είχα σήμερα και την έκανα σκέτη). Την ψηνουμε στους 180c στις αντιστασεις περιπου 1 ωρα.. μεχρι να ροδισει.!!!

Για την Γέμιση

Ψιλοκοβουμε το πρασο και τα κρεμμυδακια και τα τσιγαριζουμε με λιγο λαδακι. Προσθετουμε και το σπανακι να τσιγαριστει λιγο κι’αυτο. Το κατεβαζουμε απο τη φωτια και το βαζουμε σε ενα μπολ να κρυωσει καλα. Μολις ειναι σε θερμοκρασια δωματιου, προσθετουμε τα τυρια, το αυγο χτυπημενο, τον ανιθο, τη φρυγανια και το αλατοπιπερο. Το ανακατευουμε πολυ καλα και γεμιζουμε την πιτα μας…!!!

ΠΗΓΗ:Ελενα Μακαρη

Προηγούμενο άρθροΠιταρακια με φετα και γραβιερα
Επόμενο άρθροΜπαχαράτο Κουνέλι με πατάτες φούρνου