Κιμαδόπιτα με πατάτα

Ερωτεύτηκα αυτη την πίτα από την μάνα μου μετά την πρώτη μπουκιά.
Σας δίνω μια συνταγή που ενθουσίασε όλους τους καλεσμένους μου

Συστατικά

500 γρ φύλλα κρούστας
1 μέτριο κεφάλι κόκκινο κρεμμύδι
500 gr κιμά επιλογής
3 μέτριες πατάτες
μπαχαρικά για γεύση αλάτι, βότανα, πιπέρι

Σάλτσα
3 αυγά
100 ml ελαιόλαδο
1 γιαούρτι
μεταλλικό νερό 200 μλ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Παρασκευή

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για λίγο σε λίγο λάδι.
Προσθέστε κιμά στο κρεμμύδι, προσθέστε αλάτι, λαχανικά και πιπέρι κατά βούληση και συνεχίστε να σιγοβράζετε για λίγα λεπτά ακόμα.
Όσο σιγοβράζει το κρέας, ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη.
Ανακατέψτε τις πατάτες με το κρέας και το κρεμμύδι, αν χρειάζεται να αλατοπιπερώσετε περισσότερο. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

Παιρνετε ένα ταψί 35×25 αλείφετε με λίγο λάδι και βάζετε το πρωτο φύλλο που διπλώσατε στη μέση πρωτα. Περιχύνουμε ξανά αυτό το φύλλο με λίγο λάδι και τοποθετούμε δεύτερο φύλλο, πάλι διπλό.
Απλώνουμε λίγη γέμιση στη δεύτερη κρούστα και σκεπάζουμε με νέα κρούστα, μετά πάλι τη γέμιση και ούτω καθεξής μέχρι να εξαντληθεί η γέμιση. Τα δύο τελευταία φύλλα πρέπει να είναι χωρίς γέμιση όπως ξεκινήσατε.
Τώρα κόβουμε την πίτα στο επιθυμητό μέγεθος και περιχύνουμε με την έτοιμη σάλτσα αυγών.
Απλώνουμε λίγο το μαχαίρι ώστε η πίτα να απορροφήσει καλύτερα την σάλτσα.

Μείγμα αυγών
Ανακατεύουμε τα αυγά, προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι, το μεταλλικό νερό και το αλάτι.
Αφήστε για 30 λεπτά να μουλιάσουν καλά τα φύλλα και μετά βάζουμε το φούρνο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να ροδίσουν καλά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΖυμαρικά με τυρί και μπέικον
Επόμενο άρθροΚέικ με σιρόπι και τρούφα σοκολάτας (Μυρμηγκάτο)