Το Μιλφέιγ Πατάτας με στρώσεις τραγανών chips πατατών παντρεύονται με κρεμώδη τυριά και ζαμπον, δημιουργώντας μια γαστρονομική εμπειρία που θα σας ενθουσιάσει.

Συστατικά:

800 γραμμάρια πατάτες
6 φέτες άπαχο ζαμπόν
150 g τυρί Edam
80 γρ τυρί κιτρινο τριμμένο
20 γρ βούτυρο
μερικές πρέζες μειγμα (αλάτι, σκόρδο, δεντρολίβανο και φασκόμηλο)

Παρασκευή:

Για να ετοιμάσω το μιλφέιγ πατάτας μου ξεκίνησα πλένοντας και ξεφλουδίζοντας τις πατάτες.
Με ένα μαντολίνο τα έκοψα σε φέτες πάχους περίπου 3 χιλιοστών. Πρέπει να είναι ημιδιαφανείς για να λειτουργούν καλά.

Μιλφέιγ Πατάτας
Μιλφέιγ Πατάτας

Όσο πιο χοντρές είναι οι φέτες, τόσο περισσότερο θα πρέπει να ψηθεί, οπότε λάβετε υπόψη αυτόν τον παράγοντα κατά την προετοιμασία της.
Αφού έκοψα τις πατάτες σε φέτες, άλειψα ένα αντικολλητικό ταψί με βούτυρο και μετά άρχισα να δημιουργώ την πρώτη στρώση.
Επικάλυψα τις φέτες μια πανω στην άλλη για το μισό περίπου πλάτος τους μέχρι να γεμίσουν τον πάτο του ταψιού.

Μόλις καλύφθηκε ο πάτος, πρόσθεσα επίσης δύο φέτες ζαμπόν, 40-50 g προηγουμένως τριμμένο τυρί Edam και πρόσθεσα μια πρέζα αρωματικα
Τα επανέλαβα όλα, παίρνοντας συνολικά 3 στρώσεις ζαμπόν και τυρί, ολοκληρώνοντας με μια τελευταία στρώση πατάτες.
Μπορείτε να αποφασίσετε ελεύθερα πόσες στρώσεις προτιμάτε να είναι το μιλφέιγ πατάτας σας.

Για ένα οπτικά πιο όμορφο, συνιστώ να κάνετε τουλάχιστον τον ίδιο αριθμό στρώσεων που εκανα εγω.
Εάν αποφασίσετε να κάνετε λιγότερα, το μαγείρεμα θα είναι πιο γρήγορο, αλλά εάν επιλέξετε μεγαλύτερο αριθμό στρώσεων, θα πρέπει να επιμηκύνετε το χρόνο.
Στην τελευταία στρώση πατάτας πρόσθεσα το τριμμένο τυρί (να το καλυψω καλα), μια πρέζα απο τα αρωματικα και μερικές μπούκλες βούτυρο.
Τοποθέτησα στο φουρνο στο μεσαίο ράφι και μαγείρεψα το μιλφέιγ πατάτας 170°C για 25 λεπτά και μετά το αύξησα στους 180°C προσθέτοντας άλλα 10 λεπτά ψησίματος.

Για να ελέγξετε αν έχουν ψηθεί οι πατάτες, μπορείτε να τρυπήσετε με ένα πιρούνι. Αν αυτό μπαίνει εύκολα και τα δόντια φτάσουν στον πάτο του ταψιού, τότε οι πατάτες έχουν φτάσει στο σωστό επίπεδο ψησίματος
Εάν δεν συμβαίνει αυτό, απλώς παρατείνετε το μαγείρεμα όσο χρειάζεται. Για να μην παρει η επιφάνεια, απλώς χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 170°C.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μιλφειγ 

Μιλφειγ 

Υλικά

2 φύλλα σφολιατας που τα έψησα στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Υλικά για την κρέμα .
4 κρόκοι αυγών.
200 γρ ζάχαρη.
100 γρ κορν φλάουρ.
60 ml γάλα
800 ml γάλα.
4 βανίλιες.

Εκτέλεση

500 ml κρέμα γάλακτος εγώ πήρα με ζάχαρη που έχει στα σούπερ σταρ.
Σφολιατινια και άχνη για την διακόσμηση.
Σε ένα μπολ έβαλα τους κρόκους την ζάχαρη τις βανίλιες το κορν φλάουρ και τα 60 ml νερό. Τα ανακάτεψα καλά .Σε μια κατσαρόλα έβαλα να βράσουν τα 800 ml. Το πρόσθεσα σιγά σιγά στο μείγμα με τα αυγά .Ξαναεβρασα μέχρι να παίξει σε χαμηλή φωτιά. Όταν έπηξε το έβαλα σε ένα μπολ το σκεπασα με μεμβράνη και το έβαλα στο ψυγείο να κρυώσει. Όταν κρυώσε το χτύπησα στο μίξερ να αφρατεψει.Μετα έστησα το γλυκό σε ταπερ ορθογωνίο

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: αναστ γεω

Προηγούμενο άρθροΓεμιστά τηγανητά ζαμπονοτυροπιτάκια
Επόμενο άρθροΜπατζίνα φανταστική