Το μοσχάρι στιφάδο είναι από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά φαγητά, ειδικά σε μέρη όπως η Εύβοια. Εγώ το φτιάχνω με στήθος και χτένι, γιατί δίνουν πλούσια γεύση και κάνουν το φαγητό πιο μεστό. Με τα μυρωδικά, το κόκκινο κρασί και τα κρεμμύδια, γίνεται ένα φαγητό που ζεσταίνει την καρδιά.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Μοσχάρι Στιφάδο

Ingredients
- 1 κιλό μοσχάρι (στήθος και χτένι)
- 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο (και λίγο επιπλέον)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 ξύλο κανέλας Κευλάνης
- 4-5 κόκκοι μπαχάρι
- λίγοι κόκκοι πιπέρι
- 1/3 μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
- 1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια (για στιφάδο)
- 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 1 φλυτζανάκι του ελληνικού καφέ μηλόξυδο
- λίγα ντοματίνια
- 1 κούπα πολτό φρέσκιας ντομάτας
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
- αλάτι – πιπέρι
Instructions
Πρώτα βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά με το ελαιόλαδο.
Οταν κάψει λίγο, ρίχνω μέσα το μοσχάρι και το τσιγαρίζω σε χαμηλή φωτιά.
Οταν πάρει καλό χρώμα από τη μία πλευρά, το γυρίζω από την άλλη.
Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης, την κανέλα, το μπαχάρι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το σκόρδο.
Κλείνω το καπάκι και αφήνω σε χαμηλή φωτιά, περίπου μισή ώρα, για να πάρει το κρέας το χρώμα και να βγουν τα αρώματα.
Επειτα βάζω τα κρεμμυδάκια, το κόκκινο κρασί, το μηλόξυδο, τα ντοματίνια, τον πολτό ντομάτας, λίγο ακόμα ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το δεντρολίβανο.
Κλείνω πάλι το καπάκι και το αφήνω να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
Διαλύω τον ντοματοπελτέ σε νερό και τον προσθέτω στην κατσαρόλα.
Σκεπάζω και αφήνω το στιφάδο να βράσει γύρω στη μιάμιση ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
Η Συνταγή είναι της κας Souki Simeonidou
Notes
Tips
- Αν θέλω πιο γλυκιά γεύση, προσθέτω μερικά ξερά δαμάσκηνα στο τέλος.
- Για να καθαρίζω εύκολα τα μικρά κρεμμυδάκια, τα βράζω για 2 λεπτά σε νερό και μετά τα ξεφλουδίζω.
- Το μοσχάρι στιφάδο γίνεται ακόμα καλύτερο αν το αφήσω μία μέρα στο ψυγείο και το ξαναζεστάνω πριν το σερβίρω.