Υλικά

1 κιλό μοσχαράκι χτένι
2 καρότα
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουτάκια μπύρα (αν το φάνε παιδιά μπυρα χωρίς αλκοόλ)
χυμός από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο
Κουρκουμά
1 κγ ζάχαρη
αλατοπίπερο
1 φύλλο δάφνη
3-4 μπαχάρια
1 κσ νισεστέ

Εκτέλεση

Κόβουμε το μοσχαράκι κομματάκια.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι το κρέας και την ζάχαρη και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά το κρέας. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το αφήνουμε 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τα καρότα, σε ροδέλες, τα μπαχαρικά το λεμόνι και την μπύρα και ψηνουμε στη χύτρα 25 λεπτά. Αν δεν έχουμε χύτρα το σιγοβράζουμε 1 1/2 ώρα περίπου. Αν θέλει λίγο νεράκι προσθέτουμε ζεστό. Μόλις ανοίξουμε την χύτρα το βράζουμε για 15 λεπτά ακόμα να πιεί τα υγρά του. Σε ένα ποτηράκι διαλύουμε το νισεστέ με ελάχιστο νεράκι και το προσθέτουμε στο φαγητό. Κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και πατατούλες τηγανιτές ή ρυζάκι..!!

Η Συνταγή είναι της κας Ελενα Μακαρη

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα με σιμιγδάλι
Επόμενο άρθροΣπιτικά ψωμάκια για σάντουιτς