Θα χρειαστείς:

Μοσχαράκι (το κομμάτι της αρεσκείας σου, π.χ. μπούτι, σπάλα) κομμένο σε μερίδες
Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
Κόκκινο κρασί (1 ποτήρι)
Πελτές ντομάτας
Ντομάτα φρέσκια, τριμμένη ή σε κύβους
Ζεστό νερό
1 φύλλο δάφνης
Μπαχάρι
Κανέλα Γαρύφαλλο
Πιπέρι
Αλάτι
1 πρέζα Ζάχαρη (προαιρετικά, για να ισορροπήσει την οξύτητα)

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχαράκι από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.
Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον πελτέ, την ντομάτα, το ζεστό νερό, τα μπαχαρικά (δάφνη, μπαχάρι, κανέλα γαρύφαλλο, πιπέρι) και αλάτι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 1,5-2 ώρες ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει και η σάλτσα να δέσει.
Προσθέτουμε μια πρέζα ζάχαρη, αν χρειάζεται, για να ισορροπήσει την οξύτητα της σάλτσας.
Σερβίρουμε το μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ πατάτας.

H συνταγή είναι της κας Χρυσούλα Καλλωνη

Προηγούμενο άρθρο4 φυσικές, ασφαλείς λύσεις θεραπείας μούχλας να χρησιμοποιήσετε αντί για χλωρίνη
Επόμενο άρθροΧοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με μία υπέροχη σάλτσα