Το μοσχαράκι λεμονάτο με ρυζάκι αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες παραδοσιακές συνταγές της ελληνικής κουζίνας. Επιπλέον, συνδυάζει τη νοστιμιά του τρυφερού κρέατος με τη φρεσκάδα του λεμονιού, δημιουργώντας έτσι ένα πιάτο που ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις. Εν τούτοις, η προετοιμασία της απαιτεί προσοχή στη λεπτομέρεια και αγάπη για την παραδοσιακή μαγειρική. Ωστόσο, το αποτέλεσμα ανταμείβει άπαξ κάθε προσπάθεια.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Μοσχαράκι Λεμονάτο με Ρυζάκι
Ανακαλύψτε πώς να φτιάξετε το πιο νόστιμο και ζουμερό μοσχαράκι λεμονάτο, μια παραδοσιακή συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Με απλά υλικά και εύκολα βήματα, το αποτέλεσμα θα είναι απλά τέλειο
Ingredients
- 1 κιλό μοσχάρι από ελιά
- 2-3 καρότα σε φετάκια
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2-3 κρεμμυδάκια πράσινα
- 1 ποτηράκι κρασί
- 1 γεμάτη κουταλιά αλεύρι
- 3/4 της κούπας ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο μπαχάρι
- Χυμός ενός λεμονιού
Instructions
Αρχικά, ρίχνω στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και αφήνω να ζεσταθεί καλά. Στη συνέχεια, προσθέτω τα κομμάτια κρέατος καλά στεγνωμένα μαζί με το αλεύρι και τα θωρακίζω πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Κατόπιν, σβήνω με το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί εντελώς.
Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτω το ξερό κρεμμύδι και τα μπαχαρικά (δάφνη, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι) και συνεχίζω το σοτάρισμα για λίγα λεπτά. Ακολούθως, ρίχνω 2 ποτήρια ζεστό νερό και αφήνω το μοσχαράκι λεμονάτο να σιγοβράσει για 45 λεπτά.
Έπειτα, προσθέτω τα καρότα και τα πράσινα κρεμμυδάκια, συνεχίζοντας το βράσιμο έως ότου ψηθούν πολύ καλά και το κρέας γίνει τρυφερό. Τέλος, στύβω το χυμό ενός λεμονιού, τον προσθέτω στη σάλτσα, ανακατεύω απαλά και κλείνω τη θερμοκρασία.
Η Συνταγή είναι της κας Marina Hatzidaki
Χρήσιμα Tips για τη Συνταγή
- Για τέλειο αποτέλεσμα: Βεβαιωθείτε ότι το κρέας είναι καλά στεγνωμένο πριν το σοτάρετε, για να δημιουργήσει ωραία κρούστα.
- Η σωστή φωτιά: Το μοσχαράκι θέλει τον χρόνο του. Αφήστε το να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για να γίνει λουκούμι.
- Το λεμόνι στο τέλος: Προσθέστε τον χυμό λεμονιού στο τέλος του μαγειρέματος, για να διατηρήσει το άρωμά του και να μη χάσει την έντονη γεύση του.
Σερβίρισμα και Συνοδευτικά
Το μοσχαράκι λεμονάτο με ρυζάκι σερβίρεται ιδανικά με ρυζάκι σπυρωτό ή πατάτες βραστές. Ομοίως, συνοδεύεται τέλεια με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και μια φρέσκια σαλάτα.









