Το μοσχαράκι με λαχανικά της Χρυσουλα Βιερου είναι ένα από εκείνα τα φαγητά που γεμίζουν το σπίτι μυρωδιές και αγάπη. Εγώ το φτιάχνω συχνά, ειδικά τις Κυριακές, γιατί γίνεται μελωμένο, τρυφερό και γεμάτο νοστιμιά. Με τις πατατούλες, τα μικρά κρεμμυδάκια, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές, το αποτέλεσμα είναι ένα φαγητό που ικανοποιεί μικρούς και μεγάλους. Επιπλέον, είναι εύκολο, δεν θέλει πολλά σκεύη και ψήνεται όμορφα στο πλακί, αφήνοντας όλα τα αρώματα να δέσουν αρμονικά.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Μοσχαράκι με λαχανικά
Ετοιμάζω το πιο μελωμένο μοσχαράκι με λαχανικά, ένα φαγάκι κατσαρόλας που μοσχοβολάει κανέλα και δάφνη και είναι τόσο μαλακό που κόβεται με το πιρούνι! Η συνταγή περιλαμβάνει πατατούλες, κρεμμυδάκια, κολοκυθάκια και πιπεριές, δημιουργώντας ένα πλήρες και πλούσιο πιάτο, ιδανικό για το κυριακάτικο τραπέζι. Ακολουθήστε με στα βήματα για να γίνει λουκουμάκι!
Ingredients
- 1 κιλό μοσχαράκι (σε μερίδες)
- 1 κιλό πατατούλες μπέιμπι
- 1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια
- 1 κιλό κολοκυθάκια κομμένα
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 κουτί ντομάτες ψιλοκομμένες
- ½ κουτί χυμό ντομάτας
- 3 φύλλα δάφνης
- 1 ξυλάκι κανέλας
- Πιπέρι
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
- Νεράκι όσο χρειαστεί
Instructions
- Ξεκινάω σωτάροντας στο πλακερό μου ένα κιλό πατατούλες μπέιμπι, ένα κιλό μικρά κρεμμυδάκια, ένα κιλό κολοκυθάκια κομμένα και δυο πιπεριές Φλωρίνης. Όταν ροδίσουν, τα βάζω στην άκρη.
- Στο ίδιο σκεύος, σωτάρω το κρεατάκι μου για να θωρακιστεί καλά. Έπειτα, προσθέτω ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τρεις σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
- Μόλις πάρουν χρώμα, σβήνω με ένα ποτηράκι λευκό κρασί και αφήνω να εξατμιστεί.
- Στη συνέχεια, προσθέτω ένα κουτί ντομάτες ψιλοκομμένες, μισό κουτί χυμό ντομάτας, νεράκι, τρία φύλλα δάφνης, ένα ξυλάκι κανέλας και πιπέρι. Αφήνω το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά.
- Όταν μισοψηθεί το κρέας, ρίχνω στο πλακερό και τα λαχανικά. Αφήνω να σιγοψηθεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μελώσει.
- Τέλος, προσθέτω αλάτι, πιπέρι και λίγο λαδάκι ακόμη. Κατεβάζω από τη φωτιά όταν το κρέας κόβεται με το πιρούνι και οι πατατούλες είναι σαν λουκουμαδάκια.
Έγινε ένα πολύ όμορφο, μελωμένο φαγάκι!
Tips
-
Αν έχεις χρόνο, άσε το μοσχαράκι να μαριναριστεί λίγη ώρα με λίγο κρασάκι και μυρωδικά πριν το μαγείρεμα — γίνεται ακόμη πιο μαλακό.
-
Μπορείς να προσθέσεις και λίγη γλυκιά πάπρικα για πιο έντονο άρωμα.
-
Αν θες πιο δεμένη σάλτσα, άφησε το φαγητό να σταθεί 10 λεπτά πριν το σερβίρεις.
-
Το μοσχαράκι με λαχανικά συνδυάζεται υπέροχα με φρέσκο ψωμί ή ρύζι μπασμάτι.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: