Το μοσχαράκι με φασολάκια είναι ένα πιάτο που συνδυάζει τέλεια τη γεύση του τρυφερού κρέατος με την φρεσκάδα των φασολιών, δημιουργώντας έναν γαστρονομικό συνδυασμό που όλοι αγαπάμε. Είναι ένα φαγητό που μας ταξιδεύει πίσω στα παιδικά μας χρόνια. Εγώ το φτιάχνω πάντα και γίνεται ανάρπαστο.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Mοσχαράκι με φασολάκια

Mοσχαράκι με φασολάκια

Mια αγαπημένη παραδοσιακή συνταγή για μοσχαράκι με φασολάκια, ένα φαγητό που είναι σήμα κατατεθέν του καλοκαιρινού τραπεζιού. Είναι τόσο νόστιμο και θρεπτικό, που είναι ιδανικό για όλη την οικογένεια. Εγώ το φτιάχνω πάντα με αγάπη και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

Prep Time 25 minutes
Cook Time 1 hour 20 minutes
Total Time 1 hour 45 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτό το νόστιμο πιάτο, θα χρειαστούμε:

  • 1 κιλό Μοσχαράκι σε κύβους
  • Περίπου 1,5 κιλό Φρέσκα φασολάκια
  • 2-3 Φρέσκιες ντομάτες (τριμμένες)
  • 1 κουταλιά της σούπας Πελτές ντομάτας
  • 2 Καρότα
  • 150 γρ. Ντοματίνια
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Γλυκιά πάπρικα
  • 2 Ξερά κρεμμύδια
  • Φρέσκος μαϊντανός

Instructions

    Εφόσον έχω βράσει καλά το κρέας και έχω καθαρίσει τα φασολάκια, παίρνω τη χύτρα και ρίχνω μέσα κομματάκια από κρεμμύδια και καρότα. Μετά από λίγο, τρίβω δύο μεγάλες ντομάτες και λίγο αραιωμένο ντοματοπελτέ. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι και γλυκιά πάπρικα, βάζω και τα φασολάκια και τα αφήνω να πάρουν μια βράση.
    Στη συνέχεια, ρίχνω τα ντοματίνια, βάζω και τα κομμάτια από το κρέας, λίγο μαϊντανό και περίπου ένα μεγάλο ποτήρι ζωμό από το μοσχαράκι. Κλείνω τη χύτρα για περίπου είκοσι λεπτά, και το μοσχαράκι με φασολάκια είναι έτοιμο!

    Η Συνταγή είναι της κας Μένια Στεφοπούλου

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το μοσχαράκι σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Κρέας: Το κρέας είναι καλύτερο να είναι από σπάλα ή ποντίκι, καθώς γίνονται πολύ τρυφερά.
  • Φασολάκια: Αν τα φασολάκια είναι φρέσκα, είναι καλύτερα να τα καθαρίσετε με το χέρι και να σπάσετε τις άκρες τους.
  • Ζωμός: Η χρήση του ζωμού από το κρέας δίνει μια απίστευτη γεύση στο φαγητό, γι' αυτό μην τον πετάξετε.
  • Μπαχαρικά: Η γλυκιά πάπρικα δίνει στο φαγητό ένα όμορφο χρώμα και γεύση. Μη διστάσετε να την προσθέσετε.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή