Μοσχαρίσιες μπριζόλες με μανιτάρια και πατάτες στο φούρνο

Υλικά συνταγής

4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
6 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
200 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα στη μέση
2 λεμονιών χυμό και ξύσμα
3 κοφτές κ.σ. μουστάρδα
2 κύβους κότας
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. θυμάρι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο δενδρολίβανο ή φασκόμηλο
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε και κόβετε τα λαχανικά. Πλένετε τις μπριζόλες και τις αλατίζετε ελαφρώς και τις αφήνετε στην άκρη. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε μεγάλο μπολ βάζετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα και το μέλι και ανακατεύετε. Χτυπάτε στο multi τους κύβους κότας, το σκόρδο και 1/2 φλ. ελαιόλαδο
και προσθέτετε το μείγμα στο μπολ με το μείγμα μουστάρδα. Πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι και προσθέτετε 1/2 φλ. νερό και όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά.
Ανακατεύετε και βάζετε στο μπολ, τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια, τα αλατίζετε με λίγο αλάτι και τα ανακατεύετε με τα χέρια σας, φροντίζοντας να πάει παντού η μαρινάδα.
Προσθέτετε και τις μπριζόλες και ανακατεύετε να αλλειφθούν και αυτές καλά με τη μαρινάδα.

Μεταφέρετε το μείγμα σε ταψί.
Προσθέτετε 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό, σκεπάζετε το φαγητό με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 περίπου ώρα.
Μετά τη 1 ώρα, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, (εδώ αν θέλετε προσθέτετε στο ταψί και ντομάτες κομμένες, τις αλατίζετε ελαφρώς) και ψήνετε για άλλη μισή ώρα να ροδοκοκκινίσουν οι μπριζόλες.
Σερβίρετε τις μπριζόλες ζεστές και απολαύστε τες.

Προηγούμενο άρθροΚυπριακό πιλάφι με πλιγούρι
Επόμενο άρθροΤο πιο Υγρό μπισκοτογλυκό σοκολάτας