Αν σας αρέσει η συνταγή μας; Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!
Μοσχοβολάνε κανέλα και πορτοκάλι, και είναι ό,τι πρέπει για τον καφέ μας το πρωί ή το απογευματινό μας τσάι. Εγώ τα φτιάχνω συνέχεια γιατί είναι πανεύκολα και κρατάνε καιρό σε ένα αεροστεγές κουτί. Είναι τραγανά και γεμάτα άρωμα, και τα αμύγδαλα τους δίνουν μια υπέροχη υφή.
Μοσχοβολιστά Παξιμάδια με Αμύγδαλα και Πορτοκάλι

Εύκολα και μοσχοβολιστά σπιτικά παξιμάδια με αμύγδαλα, πορτοκάλι και κανέλα. Ιδανικά για τον καφέ ή το τσάι!
Prep Time
20 minutes
Cook Time
40 minutes
Total Time
1 hour
Ingredients
- 3 αυγά
- 3/4 ποτηριού ζάχαρη (το ποτήρι μου είναι 200 ml, οπότε περίπου 150 ml ζάχαρη)
- 100 ml καλαμποκέλαιο (ή άλλο ελαφρύ λάδι)
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 βανίλιες (εκχύλισμα ή σε σκόνη)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 150 γραμμάρια ολόκληρα αμύγδαλα (αν δυσκολεύεστε να τα κόψετε, περάστε τα λίγο από το μούλτι)
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Instructions
┊◌🍳┊◌🔪┊◌🥣┊
- Χτυπάμε πρώτα τη ζάχαρη με τα αυγά και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά
- Χωρίζω τη ζύμη στα δύο ίσα μέρη.
- Στρώνω ένα ταψί με λαδόκολλα. Πλάθω κάθε μέρος της ζύμης σε ένα μακρόστενο μπαστούνι (σαν φραντζόλα ψωμιού) και τα τοποθετώ στο ταψί με λαδόκολλα.
- Αν θέλω, πασπαλίζω λίγο σουσάμι από πάνω.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου μισή ώρα (30 λεπτά), μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Βγάζω τα μπαστούνια από τον φούρνο. Όσο είναι ακόμα ζεστά, με ένα κοφτερό μαχαίρι, τα κόβω σε φέτες (όπως κόβουμε το ψωμί για φρυγανιές), δημιουργώντας έτσι τα παξιμάδια.
- Ξαναβάζω τα κομμένα παξιμάδια στο ταψί, απλωμένα, και τα ξαναβάζω στον φούρνο για περίπου 10 λεπτά ακόμα, μέχρι να στεγνώσουν και να γίνουν τραγανά.
Καλή επιτυχία!
Η Συνταγή είναι της κας Μένια Στεφοπούλου
Notes
Tips από εμένα:
- Αμύγδαλα: Αν δεν θέλετε ολόκληρα αμύγδαλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμυγδαλόψιχα ή να τα κόψετε σε πιο μικρά κομμάτια.
- Άρωμα: Αν σας αρέσει, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ξύσμα λεμονιού μαζί με το πορτοκάλι για πιο έντονο άρωμα.
- Φύλαξη: Αφού κρυώσουν τελείως, φυλάξτε τα παξιμάδια σε ένα αεροστεγές δοχείο για να διατηρηθούν τραγανά για μέρες.
- Πάχος: Το πάχος των παξιμαδιών καθορίζει πόσο τραγανά θα γίνουν. Αν τα κόψετε πιο λεπτά, θα γίνουν πιο τραγανά.