Μια συνταγή για μουσταλευριά, ένα παραδοσιακό γλυκό που η παράδοση δεν πρέπει να χαθεί. Είναι ένα απίστευτα εύκολο και γρήγορο γλυκό, που φτιάχνεται με τον μούστο, αυτό το υπέροχο προϊόν του φθινοπώρου, και με λίγα ακόμα υλικά που σίγουρα έχεις στο ντουλάπι σου. Μέσα σε λίγα λεπτά θα έχεις ένα υπέροχο γλυκό, που θα σας θυμίσει παιδικά χρόνια!

Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Μουσταλευριά

Μουσταλευριά

Μάθε πώς να φτιάξεις την πιο εύκολη και παραδοσιακή μουσταλευριά με μούστο και σιμιγδάλι. Ένα γλυκό που φτιάχνεται σε λίγα λεπτά, ιδανικό για να απολαύσεις τη γεύση του φθινοπώρου!

Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 25 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε τη μουσταλευριά, θα χρειαστούμε:

  • 7 ποτήρια μούστο
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψηλό
  • Αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • Καρυδόψιχα
  • Σουσάμι
  • Κανέλα

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις αυτή την υπέροχη μουσταλευριά.

1. Πρώτα, βάζω σε μια κατσαρόλα τον μούστο και το σιμιγδάλι και ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθεί το σιμιγδάλι. προσθέτω και τα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα.

2. Έπειτα, βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύω συνεχώς με ένα σύρμα. μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται το μείγμα, ανακατεύω πιο γρήγορα για να μην κολλήσει και να μην σβολιάσει.

3. Συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να πήξει, να γίνει σαν κρέμα.

4. Μόλις είναι έτοιμο, κατεβάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά και μοιράζω τη μουσταλευριά σε πιατάκια.

5. Τέλος, πασπαλίζω με την καρυδόψιχα, το σουσάμι και λίγη κανέλα. αφήνω το γλυκό να κρυώσει καλά πριν το σερβίρω.

Η Συνταγή είναι της κας Aggeliki Oikonomou

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για τη Μουσταλευριά

  • Οι αναλογίες: Το μυστικό για την επιτυχία της μουσταλευριάς είναι η αναλογία: 7 ποτήρια μούστο προς 1 ποτήρι σιμιγδάλι. Δεν έχει σημασία αν το ποτήρι είναι μεγάλο ή μικρό, αρκεί να χρησιμοποιήσεις το ίδιο για τα υλικά σου.
  • Το ανακάτεμα: Το συνεχές ανακάτεμα είναι απαραίτητο για να μην κολλήσει το μείγμα στον πάτο της κατσαρόλας και για να γίνει η κρέμα λεία και βελούδινη.
  • Τα αμύγδαλα: Αν θέλεις, μπορείς να ψήσεις τα αμύγδαλα για λίγο στον φούρνο πριν τα προσθέσεις, για να γίνουν πιο αρωματικά.